Az érem elmaradt, de csapatban a legjobbak között zártak vívóink

Az érem elmaradt, de csapatban a legjobbak között zártak vívóink

Szerdán a csapatversenyekkel lezárult a vívók Európa-bajnoksága a törökországi Antalyában. Három sportolónk lépett pástra a kontinensviadalon, a legközelebb női kardozóink voltak az éremszerzéshez, végül a negyedik helyen zártak.

Ahogy korábban is írtuk, a járványhelyzet miatt három év után rendeztek ismét Európa-bajnokságot a vívóknál. Tavasszal a férfi párbajtőrcsapat és a női kardválogatott is remekelt, így joggal bíztunk benne, hogy sikerül elérni sportolóinknak a kitűzött célt és dobogóra állhatnak a törökországi Eb-n.

Egyéniben a férfi párbajtőrözőknél Andrásfi Tibor egészen a legjobb 32-ig menetelt, ahol végül nagyon szoros csatában 15:14-re kapott ki a német Brinkmanntól. A magyar csapatból ő volt a legközelebb a nyolcaddöntőhöz. Női kardban a két BVSC-s, Pusztai Liza (18.) és Szűcs Luca (20.) végzett a legelőkelőbb helyen a magyarok közül, de a legjobb 16 közé nem tudtak bejutni.

Csapatban aztán férfi párbajtőrözőink Andrásfi vezetésével legyőzték Hollandiát (34:29), utána viszont kisebb meglepetésre Dániától 45:43-as vereséget szenvedtünk. A folytatásban Ukrajna ellen vereség (40:45), míg Lengyelország ellen győzelem (41:39) jött össze, így a hetedik helyen zárt a válogatott.

Női kardban Spanyolországot a negyeddöntőben 45:41-re múlták felül Pusztai Lizáék, így eldőlt, hogy a három évvel ezelőtti ezüst után ismét az éremért vívhatnak majd. Az elődöntőben aztán az olaszok (38:45), míg a bronzmeccsen az ukránok (41:45) bizonyultak nehéz ellenfélnek. Fiatal csapatunk így is az előkelő negyedik helyen zárta az Eb-t.

Nincs azonban megállás, hiszen három hét múlva már Kairóban vár világbajnokság a mieinkre. Sok sikert kívánunk sportolóinknak és gratulálunk az eredményeikhez!

 

Fotó: hunfencing.hu

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay