Országos csúcsok és bajnoki címek az utánpótlás úszó ob-n

Országos csúcsok és bajnoki címek az utánpótlás úszó ob-n

Első alkalommal rendeztek az utánpótlás számára rövid pályás országos bajnokságot. A szegedi viadalon a BVSC-s úszók remek eredményeket értek el és az országos csúcsok mellett 10 arany-, 16 ezüst- és 7 bronzérmet szereztek!

Bármennyire is furcsa, az utánpótlás korosztályok még nem vettek részt rövid pályás medencében országos bajnokságon. Természetesen a felnőtt ob-n közülük már többen is szerepeltek, de eddig elmaradt a hasonló korosztályos megméretés a gyermek, serdülő és ifjúsági korcsoportokban. Ezúttal viszont Szegeden küzdhettek meg a bajnoki címekért és dobogós helyezésekért a fiatalok az I. Utánpótlás Rövid Pályás Országos Bajnokságon.

Rögtön az első napon már kiváló eredményeknek örülhettünk. Magda Boldizsár ráadásul évjáratos csúcsot is úszott 100 m gyorson. Az ő első helye mellett még két aranyérmet szereztünk, Székely Áron (50 m hát), és a 4x100 méteres mix gyorsváltó révén. Ezüstéremből öt darabnak örülhettünk Kovács Botond (200 m vegyes), Elekes Tamara (200 m vegyes, 100 m gyors), Bóna Benedek (100 m gyors) és a 4x100 m mix vegyes váltó jóvoltából. Kovács Botond (50 m hát) illetve Magda Boldizsár (50 m hát) révén pedig bronzérmet is szereztünk. Boldizsár bár negyedik lett a döntőben, a magyarok között harmadikként végzett.

Két országos csúcsot is úsztak a mieink csütörtökön, Magda Boldizsár az előző napi 100 után ezúttal 50 m gyorson döntötte meg az évjáratos rekordot. Boldizsár 22,21-el diadalmaskodott, míg a férfi vegyes váltónk szintén új csúccsal nyert. Székely Áron (100 m hát), Elekes Tamara (50 m gyors) és Duca Stefan-Mircea (400 m gyors) révén három ezüstérmet szereztek a mieink, míg Kovács Botond 100 m háton nyerte a nap egyetlen bronzérmét.

Pénteken is voltak korosztályos rekordok. Ezúttal Székely Áron 50 m pillangón, és a 4x100-as férfi gyorsváltó javított az aktuális csúcson. Így a harmadik nap elteltével már 5 országos csúcsnál járt csapatunk. Szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel Elekes Tamara, aki 200 m gyorson nem talált legyőzőre. Bóna Benedek (200 m gyors), Magda Boldizsár (50 m pillangó) és Elekes Tamara (400 m vegyes) az ezüstérmeinket is gyarapította. Míg bronzéremből szintén hármat nyertünk, Kovács Attila 200 m gyorson, Kós Olivér és Kovács Botond egyaránt 400 vegyesen lett harmadik.

A zárónapon is volt okunk az örömre. A férfiak ezúttal a 4x200-as gyorsváltóban írták át az országos csúcsot, Székely Áron pedig 100 m pillangón nyert, ahol hajszálnyival verte meg másik döntősünket Magda Boldizsárt. Boldizsár a pillangó mellett még 100 m vegyesen is ezüstöt nyert, és ugyancsak második lett ezen a távon Kovács Botond és Elekes Tamara a saját korosztályukban. Áron az aranyérme mellett ezüstöt is gyűjtött, bár 200 m háton harmadik lett, a magyarok között ez a második helyet jelentette. Botond is szerzett még egy érmet, 200 m háton bronzéremnek örülhetett.

Így összességében 10 arany-, 16 ezüst- és 7 bronzéremmel zárták úszóink az I. Utánpótlás Rövid Pályás Országos Bajnokságot. Ezzel eldőlt az is, hogy a 2022-es országos bajnokságok során a csapatok közti pontversenyt egyesületünk, a BVSC-Zugló nyerte meg!

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá, BVSC!

Fotók: Facebook / Magyar Úszó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay