Idén az U23-as Eb-n bizonyítana Lovassy Patrik Rómeó

Idén az U23-as Eb-n bizonyítana Lovassy Patrik Rómeó

Komoly céljai vannak pályakerékpározónknak, Lovassy Patrik Rómeónak. Tehetségünk több sportágat kipróbált mire a kerékpározás mellett kötött ki. Már nagyon várja, hogy újra versenyezhessen, távlati célja pedig, hogy a világ élvonalába kerüljön.

 

Mennyire volt nálad családi nyomás, hogy bátyád (Lovassy Krisztián – a szerk.) után te is a kerékpározást válaszd?

Kiskoromtól kezdve kint voltunk a Millenárison és néztük a bátyám versenyeit. Édesapám viszont nagyon nem szerette volna, ha korán elkezdek kerékpározni. Ezért első sportágamnak a KSI-ben az úszást, aztán a tornát, végül a judót választottam, majd a BVSC-ben kipróbáltam a vízilabdát is. Ezután költöztünk ki Amerikába.

 

Milyen tapasztalatokat szereztél ott és mit tudsz abból hasznosítani itthon?

Egy világbajnok sprinternőnél kezdtem kerékpározni, aki nagy hatással volt rám. Olyan technikai tudást kaptam tőle, amelyet a mai napig tudok kamatoztatni és ennek a tudásnak nagy szerepe volt az Európa-bajnoki 6. helyezésemben is.

 

Milyen céljaid vannak a sportágban?

Sprinter vagyok, amelybe tartozik még három másik szám: a keirin, az 1000 méter és a csapatsprint. Szeretnék a világ élvonalába kerülni, világversenyen dobogós helyezést elérni, olimpiai kvótát szerezni és legalább egyszer magamra ölteni a szivárvány mezt (ami a világbajnoki győzelemért jár).

 

Testvéred már szóba került, de mégis milyen a kapcsolatod Krisztiánnal?

Főleg itt a BVSC-ben találkozunk, segít a sportágban megszerzett tapasztalataival és sokszor, ha ok sincs rá, akkor is irányító bátyként szúr le a legkisebb hibák miatt. Illetve többször állítja át a kerékpáromat, mert úgy gondolja, hogy úgy lesz jó nekem. ?

 

 

Mennyire befolyásolta a járvány az utóbbi hetekben az edzéseidet?

Tulajdonképpen semennyire. Volt egy időszak, amikor zárva volt a konditerem, amiért a speciális edzésmunkámon változtatni kellett, de rendelkezünk megfelelő edzőgépekkel, amivel nemcsak fenntartani, hanem fejleszteni is képesek voltunk a teljesítményemet.

 

Még nem tudni mikor versenyezhettek újra, de mégis mi motivál jelenleg az edzések során?

Remélem, hogy a korosztályos Európa-bajnokságot megtartják júliusban, Portugáliában, amire keményen készülünk. Ott szeretnék a legjobb 15-ben végezni, ami azért nehéz, mert korcsoportot léptem és idén elsőéves U23-as vagyok. Ez a korcsoport pedig eléggé tág, ugyanis 19-22 éves korig terjed. Viszonyítási alapként említeném meg, hogy ez a korcsoport annyira erős, hogy a tavalyi Eb-t a felnőtt korcsoportban is világbajnok holland Harrie Lavreysen nyerte meg. Mi úgy tudjuk, hogy júniusban már tudunk versenyezni Csehországban, remélem így is lesz, mert így már nagyon nehéz készülni, pláne, hogy a sportágamban most lenne a főszezon.

 

Fotók: Szilágyi Lili

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay