Történelmi aranyérem a női junior-vb-ről

Történelmi aranyérem a női junior-vb-ről

Újabb sportolónkról mondhatjuk el, hogy történelmet írt, ugyanis Fekete Flóra a junior női vízilabda-válogatottal ért fel a csúcsra, miután a csapat legyőzte Spanyolországot a világbajnokság fináléjában. Ezzel a szakág első aranyérmét szerezték a lányok U20-as korosztályban!

A magyar csapat számára az olaszok ellen ötméteres párbajban elveszített találkozóval kezdődött a portugáliai Coimbrában rendezett junior női vízilabda-világbajnokság. Utána viszont megállíthatatlanok voltak Benczur Márton tanítványai. A BVSC-t a vízben Fekete Flóra, míg a parton Béres Gergely kapusedző és Csapliczky Zsolt videóelemző képviselte, valamint a válogatott úszóedzője a felkészülés során Nagy Péter volt, így több területen is hozzájárult egyesületünk a nagy sikerhez.

A magyar csapat a folytatásban Izraelt magabiztosan (18-8), míg az Egyesült Államokat (10-8) szoros mérkőzésen múlta felül, ami végül egyből negyeddöntőbe jutást és csoportelsőséget ért a mieink számára. A legjobb 8 között aztán Új-Zéland (21-3) nem jelentett problémát, majd következtek ismét az olaszok. Ezúttal is rendkívül kiélezett volt a párharc, de végül 10-9-re Flóráék nyertek.

A döntőben a címvédő spanyolok ellen brillíroztak a lányok és 4 gólos előnyről várhatták az utolsó negyedet. Végül 13-10-re diadalmaskodott az együttes, ami azt jelenti, hogy a női szakág első világbajnoki aranyérmét ünnepelhette ebben a korosztályban.

„Elég hosszú felkészülés volt a nyáron. Meccsről meccsre javultunk, úgyhogy én bíztam a csapatban és be is bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek. Szerintem az erősségünk az volt, hogy nagyon egymásért küzdöttünk és mindenki a saját dolgával foglalkozott, így folyamatosan egyre inkább összeszoktunk” – értékelte a vb-t még Portugáliában honlapunknak játékosunk.

Természetesen arra is kíváncsiak voltunk, hogy melyik volt Flóra számára a legemlékezetesebb meccs és pillanat. Sokat nem kellett gondolkodnia.

„Ez nem is kérdés, egyértelműen a döntő és az, amikor beugrottunk a végén a vízbe.”

Gratulálunk játékosunknak, a csapatnak, valamint a szakmai stábnak a történelmi aranyéremhez!

Fotó: MVLSZ

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay