Több fronton is küzdenek vízilabdázóink

Több fronton is küzdenek vízilabdázóink

Idén hamarabb kezdődik a szezon a vízilabdázók számára. A BVSC-Zugló férfi csapatára már ezen a héten tétmérkőzések várnak a Magyar Kupában, míg a nők ismét szerepelhetnek a Bajnokok Ligájában. Mindkét nemnél az előrelépés a cél ebben a szezonban!

Tavaly a BVSC-Zugló női és férfi csapata is az 5. helyen zárta a vízilabda OB I-et. Bár az első négy csapat közé nem sikerült bekerülni, de a szezonzárás mindkét együttesnél biztató volt. Erre lehet alapozni a következő idényben is.

„Bár még augusztus közepe van, de labdarúgóink után vízilabdázóink is elkezdik a 2023-2024-es szezont csapataink közül. A BVSC-nél mindig fontos zászlóshajó volt a vízilabda, ahol az utánpótlásnevelés az eredményességgel is párosult. A nyári utánpótlás világversenyeken szinte minden válogatottba adott játékost a BVSC, ami nagy büszkeséggel tölt el minket. Szeretnénk, hogy ezek a játékosok is beépüljenek a felnőtt csapatokba és a tavalyi eredményekhez képest előrébb lépjenek együtteseink a többfrontos küzdelmek során. Örömhír számunkra, hogy szeptember 22-24-ig szeretnénk megrendezni a férfi LEN Eurokupa selejtezőjét, ahol kiharcolhatnánk a továbbjutást” – nyilatkozta Szatmáry Kristóf a BVSC-Zugló elnöke.

A szezonnyitó sajtótájékoztatón a klubvezetés díjazta a nyári világversenyen érmes sportolóinkat és szakembereinket. Az U20-as férfi világbajnoki csapatban Gyapjas Viktor, Mészáros Mátyás, Tátrai Dávid, valamint a videóelemző Csapliczky Zsolt képviselte a BVSC-t, míg az U17-es női Európa-bajnokságon aranyérmes együttesben Bereczki Luca mellett a szakmai stábban a kapusedző Béres Gergely révén voltunk érdekeltek. Az U15-ös Eb-n bronzérmet szerző női válogatottba Horváth Orsolya és N. Kerekes Laura került be egyesületünkből.

A női felnőtt csapatnál Gémes Alexa, Hajdú Zsófia és Kenderes Laura hagyta el a BVSC-t, az érkezők oldalán Doroszlai Vanda vagy Jancsó Patrícia számára nem ismeretlen a zuglói közeg, hiszen mindketten játszottak már a Szőnyi úton. Stieber Mercedes együttesét erősíti majd a következő szezonban Tóth Fruzsina és Koltay Nadin is.

„A bajnokságban és a Magyar Kupában szeretnénk jobban teljesíteni, mint az előző idényben. A nemzetközi kupában pedig a tapasztalatszerzés a cél és az, hogy jó mérkőzéseket játsszunk. Tavaly lefektettünk egy jó alapot és erre elkezdtük júliusban az építkezést. Az új játékosok már jól beilleszkedtek. Sokat dolgozunk, de így is jó hangulatban telnek az edzések” – tekintett előre a játékosként kétszeres világbajnok Stieber.

A Bajnokok Ligája kvalifikációjában nem vár könnyű feladat a BVSC-re. Stieber Mercedes tanítványai a BL-döntős, Keszthelyi Ritát is a soraiban tudó házigazda CN Mataróval, a görög Vouliagmenivel, a spanyol Terassával és a holland ZV De Zaannal találkoznak majd szeptember második felében.

A férfi vízilabdacsapatnál alapvetően a tavalyi keretre épül az idei csapat is. Távozott Batizi Benedek, Mészáros Bálint, Nagy Márton, Sziládi Kristóf, valamint Szabó Bence. Érkezett viszont a többszörös magyar bajnok Bundschuh Erik, továbbá szintén az OSC-től sikerült leigazolni Csacsovszky Eriket is. A fiatal Horváth Ákos pedig Kaposvárról tette át a szélhelyét a Szőnyi útra.

„Az érkezők mellett az utánpótlásból felkerülő tehetségeinkre is nagyobb szerep hárul majd, hiszen több fronton is szeretnénk jól szerepelni. A nemzetközi kupában sok múlik majd a sorsoláson, de az a célunk, hogy a selejtezőből mindenképpen továbbjussunk. Szeretnénk előrébb végezni az előző évhez képest. A Magyar Kupa már ezen a héten kezdődik számunkra, ahol az első körből kötelező a továbbjutás utána pedig részben Fortuna kegyeire vagyunk bízva. Az előző két évben nem volt szerencsénk a legjobb 8 között. A bajnokságban szoros versenyfutásra számítok az OSC-vel, a Honvéddal, a Szolnokkal. Ott a 3-6. hely bármelyikére odaérhetünk véleményem szerint” – árulta el az elvárásokat Kemény Kristóf vezetőedző.

A férfi csapat számára a Magyar Kupa egri selejtezőjével indul pénteken a szezon, ahol a házigazdák mellett a KSI és a Szeged lesz még a BVSC ellenfele.

Szatmáry Kristóf a sajtótájékoztató végén bejelentette, hogy idén szeptember 9-én rendezi meg egyesületünk a már hagyományos BVSC Opent.

„Az iskolakezdés összefügg nálunk a szakosztályainkat bemutató sportágválasztónkkal, a BVSC Opennel, amelyet harmadik alkalommal rendezünk meg. Célunk, hogy minél több zuglói család ismerkedhessen meg az egyesület létesítményeivel, edzőivel és sportágaival. Az ingyenes rendezvényen közvetlenül találkozhatnak az érdeklődő szülők és gyerekek szakosztályainkkal. A reggel 10 órakor kezdődő program zárásaként pedig OB I-es női vízilabdaázóink a Ferencvárost fogadják felkészülési mérkőzésen. Várunk mindenkit szeretettel szeptember 9-én!”

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay