A klubszezon után a válogatottban is bizonyítana Mészáros-Farkas Kata

A klubszezon után a válogatottban is bizonyítana Mészáros-Farkas Kata

Mint ismert, női vízilabdázóink a Magyar Kupában bronzérmet szereztek, míg a bajnokságban és a nemzetközi porondon is bizakodhatnak a jó eredményben. Mészáros-Farkas Kata ráadásul bekerült a válogatott keretébe. Vele beszélgettünk!

A klubszezon már bő egy hete lezárult erre a naptári évre. Te hogy értékeled a csapat eddigi teljesítményét?

Az mindenképpen nagy siker volt, hogy négy közé jutottunk a Magyar Kupában és ott bronzérmet szereztünk. Szerettük volna megtréfálni az UVSE-t, de ez most nem sikerült. A bajnokságban a kötelezőnek mondható meccseket hoztuk, de az igazi bravúr még várat magára. Összességében azonban úgy érzem jó irányba haladtunk a csapattal.

Visszatért a BVSC a nemzetközi porondra is, ráadásul a Eurokupában minden esély megvan a továbbjutásra. Ez a sorozat mennyiben segíti a csapat fejlődését?

Nagyon sokat számít, hiszen mi is egyre inkább összeszokunk és kicsit össze is ráznak ezek az idegenbeli túrák. Örülök neki, hogy jó eredményeket értünk el. Bár a Trieste ellen nem sikerült a bravúr, de büszke vagyok a csapatra, hogy a nemzetközi porondon is optimistán tekinthetünk a tavaszi folytatás elé. Szokatlan lesz ez a három hónap szünet, de szeretnénk még erősebben folytatni a szezont jövőre.

Neked viszont nincs pihenő, hiszen elkezdted a felkészülést a válogatottal az olimpiai kvalifikációs Európa- és világbajnokságra. Milyen volt az első hét?

Hatalmas öröm, hogy kaptam meghívót és nagyon boldog vagyok, amiért itt is bizonyíthatok. Az első hét rendkívül fárasztó volt, de a felkészülésnek ebben a fázisában ez nem túl meglepő. Most vár ránk egy kecskeméti edzőtábor, majd felkészülési mérkőzéseket is játszik még a csapat az Eb-ig.

Személy szerint neked mi a célod a válogatottban?

Természetesen nem lehet más, mint az, hogy kiharcoljam a csapattagságot a kontintenstornára. Ezért igyekszem több mint száz százalékot nyújtani az edzéseken. Mihók Attilával már dolgoztam együtt az utánpótlás válogatottakban, így van olyan játékelem, ami nem ismeretlen számomra még onnan, de persze sok új dolgot is tanulok.

Visszakanyarodva kicsit még a klubszezonra, milyen elvárásaid vannak a csapattal szemben a tavaszi folytatás előtt?

A bajnokságban az a célunk, hogy bekerüljünk a négy legjobb csapat közé. Úgyhogy ezért fogunk dolgozni a továbbiakban, hogy ezt elérjük...

Sok sikert kívánunk addig is a válogatottban Katának! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay