Világkupa aranyérmes a párbajtőr-válogatott!

Világkupa aranyérmes a párbajtőr-válogatott!

Andrásfi Tiborral a soraiban nyerte meg az olimpiai kvalifikáció előtti utolsó világkupát a férfi párbajtőr-válogatott. Az Argentínában rendezett viadalon a csapat 32:26-ra nyert a fináléban Venezuela ellen.

Az egyéni verseny nem sikerült jól párbajtőrözőnk számára Buenos Aires-ben, hiszen nem jutott főtáblára a közel 200 fős mezőnyben. Viszont így kicsit több ideje maradt pihenni a vasárnapi csapatversenyre, ami az olimpiai kvalifikáció szempontjából különösen is fontos lesz áprilistól, de a világranglista pozíciók miatt már most is lényeges volt.

Ennek megfelelően Siklósi Gergely sérülése miatt az Andrásfi Tibor, Keszthelyi Zsombor, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású kvartett lépett pástra az argentin fővárosban.

Kezdésként a házigazdákat 45:22-re, majd Japánt 39:31-re múlták felül a mieink. Az elődöntőben a meglepetésre a tavalyi világbajnok franciákat búcsúztató csehek következtek, de ezt az akadályt is sikerrel vették a fiúk (35:28).

A finálé aztán rendkívül szorosan alakult Venezuela ellen. Andrásfi 19:21-es állásnál adta tovább a stafétát az utolsó hármas előtt. Koch aztán 22:22-re egyenlített, majd ismét BVSC-s vívónk következett. Tibi megtartotta a döntetlent, így az utolsó párosban a londoni olimpiai bajnok Limardo Gascónra, valamint Nagy Dávidra maradt a döntés. Érződött, hogy senki sem akar feleslegesen kockáztatni, aztán 47 másodperccel a vége előtt a magyarok kerültek előnybe egy egylámpás találattal. Ez pedig lendületet adott a mieinknek és végül magabiztosnak mondható 32:26-os diadal lett a vége, ami azt jelenti, hogy aranyéremmel hangolt az olimpiai kvalifikáció rajtjára a párbajtőr csapat!

„Egyéniben és csapatban is nehéz volt az utóbbi 6 hét, mert nem jöttek úgy az eredmények. De ez a csapatarany kicsit kirángatott a rossz formából és végre egész jó asszókat vívtam, fontos meccseket nyertem. Most egy rövid pihenő következik, aztán kezdődhet élesben a kvalifikáció!” – értékelt egyből a verseny után honlapunknak Andrásfi.

Szép volt fiúk!

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay