Remek formában zárta az ob-t – interjú Lovassy Krisztiánnal

Remek formában zárta az ob-t – interjú Lovassy Krisztiánnal

Négy aranyérem és további dobogós helyezések. Európa-bajnoki ezüstérmes kerékpárosunk, Lovassy Krisztián kiválóan teljesített a pálya országos bajnokságon, ahol egy korábbi csúcs megdöntéséhez is közel volt. Reméli, hogy az Eb-n is indulhat novemberben.

 

A járvány miatt talán nem a megszokott felkészülésed volt neked sem a pálya országos bajnokság előtt. Milyen érzésekkel vártad a versenyt?

A felkészülés abból volt más, hogy nem tudtunk annyit versenyezni előtte, mint szoktunk. Azonban ez nekem kapóra jött, mert így legalább olyan edzésmunkát tudtam végezni, amelyet eddig nem a sok verseny miatt. Ezért abszolút pozitívan álltam hozzá ehhez a bajnoksághoz és éreztem, hogy jó formában vagyok.

 

Ez az ob-n is meglátszott, hiszen négy aranyérmeddel és további dobogós helyezéseiddel a legeredményesebbként zártad a viadalt. Milyen volt az egésznek a hangulata ilyen hosszú kihagyás után?

Amikor odaértam a kétnapos eseményre, hirtelen majdnem meg is kérdeztem, hogy jó helyre érkeztem-e, mert annyi ember volt kint, amennyit az elmúlt 6-8 évben biztos nem láttam az ob-n. Valami azért tehát elindult a szakágban. Persze sokat dobott rajta az is, hogy két rövid pályás gyorskorcsolyázó is elindult és miattuk is jött szurkolótábor, ennek ellenére az utánpótlás is jobb volt és többen is indultak, mint az elmúlt években.

 

Volt elvárásod magaddal szemben az eredmények tekintetében?

Nem annyira. Igazából nagyjából minden évben Filutás Viktor és az én csatámról szól számunkra a verseny, már ha ezt egyáltalán lehet csatának nevezni, hiszen egy csapatban vagyunk és az a lényeg, hogy, mi álljunk a dobogó első két fokán. Ez szerencsére most is így volt. A világranglistán Viktor a pontversenyben sokkal előrébb áll, mint én, nekem az kimaradt az elmúlt években az omnium miatt. Így egyértelmű volt, hogy azt ő fogja nyerni. A scratch-nél és az omniumnál viszont én diadalmaskodtam. Nagyon jó versenyt futottunk. A pontversenyünk úgy tudom, hogy minden idők leggyorsabb átlagsebességű versenye volt ebben a számban, amelyet a Millenárison rendeztek. Ráadásul a korábbi rekordot nem úgy érték el, hogy két ember körözött a pályán, hanem 40-50. Erre azért büszke vagyok, hogy sikerült elérnünk, meg arra is, hogy komolyan vettük Viktorral és annak ellenére, hogy nem voltunk sokan a futamainkban, nagyon jó tempót mentünk.

 

És nemzetközi versenyre mennyit kell várnotok?

Amit jelenleg terveznek, az az Európa-bajnokság. Az U23-as fiúk az öcsémmel október közepén versenyeznének a kontinensviadalon, nekünk pedig hivatalosan november 10. és 15. között lesz az Eb. Reméljük, hogy így is lesz, és sikerül addig megtartanom ezt a formát, vagy egy kicsit még javítani is. Még a bajnokság első napján elindultam a 4000 méteres időfutamon is, ami nekem az elmúlt években kimaradt. Idén viszont úgy gondoltam, hogy úgyis kevés versenyünk volt, így többet vállalok. Ott 4:44 körüli időt mentem. A nyitott pályás magyar rekord, amelyet Somogyi Miklós 1984-ben ért el az 4:42,5, tehát 1,5 másodpercre voltam ettől a csúcstól. Tulajdonképpen 18 éves korom óta álmom, hogy ennek a közelébe kerüljek, de ennyire közel még sosem voltam. Pedig mivel nem kimondottan időfutammenő vagyok, így nem készültem rá külön. Ez az eredmény viszont azt jelenti, hogy jó irányba haladok és nagyon jó feltöltődés volt ez a bajnokság számomra a következő 1,5 hónapra. Aztán remélem, újra versenyezhetünk…

 

Fotó: Szilágyi Lili

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay