Országútról a pályára

Országútról a pályára

Alig ért véget a kerékpárosaink számára remekül sikerült Tour de Hongrie, jövő héten már a minszki Európai Játékokon szerepel Lovassy Krisztián és Filutás Viktor is. Ráadásul ott pályakerékpárban lesznek érdekeltek.

Lovassy Krisztián a 40. Tour de Hongrie-n a magyar válogatott színeiben vett részt, míg Filutás Viktor a Pannon Cycling Team-et erősítette a múlt heti versenyen.

„Mindkettejük számára nagy erőpróba volt, hogy végig tudjanak menni a Tour de Hongrie-n és jól is teljesítsenek. Krisztiánnal kapcsolatban egyértelmű elvárás volt, hogy minél többet tudjon szökésben lenni és így megmutassa magát és a magyar válogatottat is. Neki és Viktornak is nagyon fontos felkészülési állomás volt a Magyar Körverseny, a számukra jövő héten kezdődő Európai Játékokra. Harmadik versenyzőnk Istlstekker Zsolt sajnos a második szakaszon limitet kapott, így nem tudta befejezni a Tour de Hongrie-t. Ő még nagyon fiatal, úgyhogy jó tapasztalat volt a számára” – nyilatkozta honlapunknak Pataki Ibolya szakosztályvezető.

Lovassy nem csupán szökésben volt többször, hanem meg is nyerte a Kazincbarcika és Tiszafüred közötti 3/a szakaszt. Filutás is remekül versenyzett és összesítésben a negyedik legjobb magyarként az előkelő 26. helyen zárta a körversenyt.

„Krisztián és Viktor is nagyon jól teljesített. Szerintem az, hogy Krisztián szakaszt tudott nyerni, hatalmas dolog. Hiszen ha visszatekintünk a versenyekre, akkor mindig fontos, hogy kik nyertek szakaszt. Bár országúton más csapat biztosítja Sumi (Lovassy Krisztián – a szerk.) felkészülését és felszerelését, akkor is a mi versenyzőnk nyerte a szakaszt, amire a BVSC is nagyon büszke lehet. Én is nagyon büszke vagyok rájuk, mert kemény héten vannak túl.”

A fiúknak nincs idejük a pihenésre, hiszen a jövő héten már a minszki Európai Játékokon szerepelnek. Ráadásul akkor már nem országúton, hanem a pályán tekernek majd.

Sok sikert kívánunk nekik!

Pályakerékpárosaink programja az Európai Játékokon (magyar idő szerint):

06.27. 19:15-19:40 Scratch – Lovassy Krisztián

06.28. 19:35-20:15 Pontverseny – Filutás Viktor

06.30. 8:00-15:50 Omnium – Lovassy Krisztián

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay