Hajrá, fiúk!

Hajrá, fiúk!

Két versenyzőnk szerepel a holnap kezdődő pályakerékpáros világbajnokságon a lengyelországi Pruszkówban. Ez már önmagában is sporttörténelmi bravúr, hisz szakosztályunk 63 éves történetében még sohasem fordult elő, hogy két versenyzőnk képviselt volna bennünket egy felnőtt világbajnokságon.

Lovassy Krisztián két számban (omniumban és scratch-ben) való kvótafutása mellett a két sportoló közös pontszerzésének eredményéből Filutás Viktor (a pontversenyben) is kvótát szerzett a világbajnokságra. Viktor Krisztiánhoz hasonlóan országúton profi csapatában a pályakerékpáros versenyeken azonban klubunk színeiben versenyez. Kettejük közül előbb Krisztiánért szurkolhatunk, aki csütörtökön a 15 km-es schratch versenyszámban áll majd rajthoz. Ebben a számban a 2017-es berlini Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert, ezért a célkitűzés vele szemben, hogy a VB-n is TOP 10-es helyezést érjen el. Krisztián ezt követően szombaton a négy versenyszámot magában foglaló és az olimpiai programban is szereplő omniumban is érdekelt lesz. Ebben a számban éppen az ötkarikás kvalifikáció miatt már most óriási a tülekedés, így egy 15. hely körüli eredménnyel elégedettek lehetnénk.

A 22 esztendős Viktor számára ez lesz az első felnőtt világbajnokság. Neki még valószínűleg szoknia kell a világversenyek hangulatát. Őt majd a pénteki 40 kilométeres pontversenyben láthatjuk, melyben egy húsz közé kerülés már kiváló eredmény lenne újoncunktól.

 

 

 

 

 

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay