Bringázz velünk!

Bringázz velünk!

Klubunk kerékpáros szakosztálya nyitni kíván az amatőrsport felé. Ennek érdekében szeretnénk minél több kerékpározni szerető embert megszólítani. Méghozzá oly módon, hogy izgalmas és könnyen teljesíthető kerékpárostúrákat szervezünk a számukra. A programmal tapasztalt versenyzőnk, Kőrizs András foglalkozik majd, akit az alábbiakban kérdeztünk a kerékpáros tervekről.

 

András, mikor és mennyi ideig voltál a BVSC kerékpárosa, és milyen eredményeid voltak?


- 2005-ben kerültem a BVSC kerékpáros csapatához, akkori edzőm, Fülöp Tibor tanácsára. Országúton és pályán egyaránt versenyeztem, de nagyobb sikereket pályán sikerült elérnem. Itt a sokszoros válogatottság mellett 3 országos bajnoki címet nyertem. 2013 óta a BVSC kerékpáros szakosztályának örökös tagja vagyok.

 

Honnan jött az ötlet a bringatúrák szerevezésére?


- Építőmérnök végzettségemnek megfelelően az elmúlt négy évben mérnöki munkát végeztem. Mivel a munka mellett komolyabb edzésre nem jutott időm, egyik kollégámmal kezdtem el munka után hegyikerékpárral felfedezni a Budai-hegységet és a Pilist. Az aktív sport hiánya és a Budapest környéki tájak szépsége együttesen ösztönzött arra, hogy bringatúrák szervezésébe kezdjek. Ezzel párhuzamosan eljutott hozzám is, hogy szeretett klubom, a BVSC-Zugló is szeretett volna túrázási lehetőséget biztosítani a környékbeli lakosság számára. Innentől már minden simán ment, és rögvest megkezdtük a közös munkát.

 

Mi a célja ezeknek a túráknak?


- A túrák alapvető célja, hogy élményekben gazdag, aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak a helyi lakosság számára. A túrák keretében alapvető kerékpáros készségfejlesztés mellett érdekes helyeket keresünk fel, és minden helyszínen izgalmas feladványok várják a résztvevőket. Reményeink szerint sokan megkedvelik majd ezeket a bringás túrákat, és közülük lehetőleg minél többen a hétköznapokban is a bringát fogják választani munka utáni edzéshez vagy éppen a munkahelyre, iskolába való eljutáshoz. Rengeteg tanulmány foglalkozik az aktív közlekedés (kerékpározás és gyaloglás) pozitív élettani hatásaival. Már napi 30 perc mozgással jelentősen javulhat az emberek egészségi állapota, ami nagy társadalmi hasznot jelent. A torta tetején a hab az lenne, ha a résztvevők közül néhányan még a versenyzéshez is kedvet kapnának.

 

Kiket céloztak meg?


- Az április első, 29-i Szilas-patakig menő túrára a létszámkorlát erejéig bárki jelentkezhet, aki rendelkezik megfelelő műszaki állapotú kerékpárral és bukósisakkal, ismeri és betartja a KRESZ szabályokat, előzetesen regisztrál és hoz magával a kerékpárjához való pótbelsőt (senkit sem szeretnénk félúton hátrahagyni egy defekt miatt).

Jelentkezés az április 29-i túrára ide kattintva lehetséges>>>

 

Van már tapasztalatod ilyen bringatúrák szervezésére?


- A BVSC-Zugló kerékpáros szakosztálya korábban számos nyílt napot szervezett már, amelyek keretében bárki kipróbálhatta a Millenáris kerékpárpályát. A hegyikerékpár sem új terület számunkra, a szakosztály tagjaival az elmúlt években számos közös bringázást szerveztünk a Budapest környéki dombokon, hegyekben.

 

Hosszú távon mik a terveitek?


- Idén szeretnénk legalább havi két túrát szervezni. Ha minden feltétel adott lesz hozzá, akkor szeretnénk a Pilisbe, a Visegrádi-hegységbe és a Börzsönybe is fél- és egynapos túrákat szervezni. A még távolabbi terveket pedig majd a résztvevőkkel közösen találjuk ki.

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay