Gyapjas Viktor: Mindent meg fogok tenni, hogy ott legyek az olimpián

Gyapjas Viktor: Mindent meg fogok tenni, hogy ott legyek az olimpián

Sikeres időszak van kapusunk, Gyapjas Viktor mögött, aki ősszel a BVSC-ben védett remekül, majd a januári felnőtt Eb-n is jó teljesítményt láthattunk tőle. Bár a vb-csapatból kimaradt, de komoly céljai vannak fiatal játékosunknak a szezon második felére!

Gratulálok a remek Eb-szerepléshez, de először még kanyarodjunk vissza az ősz végére, hiszen jól sikerült a BVSC-nél a szezon első fele számotokra. Ezek után számítottál rá, hogy ott lehetsz majd Zágrábban a válogatottal?

Tudtuk, hogy egy fiatalabb kerettel fogunk utazni és próbáltam úgy teljesíteni minden mérkőzésen, hogy bebiztosítsam a helyemet a csapatban. Úgyhogy azért bíztam benne, hogy ott lehetek.

Az Eb előtt milyen elvárásokkal utaztál ki Horvátországba?

Tudtuk, hogy a topcsapatokhoz képest vannak lemaradásaink, viszont arra fektettünk nagy hangsúlyt, hogy kihasználjuk a fiatalos pimaszságunkat és gyorsak legyünk, kétszer úgy hajtsunk. Tehát próbáltuk jól beosztani az energiánkat.

Mennyire töltött el titeket izgatottsággal, hogy nagyjából félévvel a junior-világbajnoki cím után a csapat magja ott volt a felnőtt Eb-n?

Igen, a csapat fele nagyjából a junior vb-n járt együttesből érkezett. Én nem tartom magamat izgulósnak, talán csak az első válogatott meccsemen az E.ON kupán volt egy kis izgalom. Utána viszont úgy érzem teljesen el tudtam magamat engedni.

Poszttársaddal megosztoztatok az Eb-n a meccseken. Ezek közül melyik a legemlékezetesebb számodra?

Az olasz és horvát meccset emelném ki. Elsősorban előbbit még a csoportkörben. Mivel az nem egy elvárt teljesítmény volt. Ott nagy bravúrt hoztunk azzal, hogy 10-5-re legyőztük ezt az olasz válogatottat, ami szerintem nagy dolog. Ráadásul évek óta nem nyertünk ellenük. Azon a találkozón nagyon a helyén volt a védelem és nekem is nagyon jól ment. Így elsősorban azt emelném ki.

Bár az éremszerzés nem jött össze, de hatalmas eredmény szerintem, hogy ott voltatok az elődöntőben. Ti hogy éltétek ezt meg? Ha az Eb előtt valaki azt mondja, hogy negyedikek lesztek, akkor mit válaszoltál volna?

Ez egy nagyon jó kérdés, mivel mindig csak a következő feladatra koncentráltunk. Az elsődleges cél az volt, hogy megverjük a grúzokat a csoportban. Utána a következő lépcsőfok, hogy kerüljünk be a nyolcba. A szerbek elleni siker és elődöntőbe jutás már bravúr volt. Összességében nagyon pozitív volt az Eb, de a másik oldalról azért ott van az is, hogy csupán kevés hiányzott az éremhez.

Az Eb után nem volt sok idő, hiszen kezdődött a hajsza a vb-csapatba kerülésért.

Most sajnos nem sikerült bekerülnöm a vb-csapatba. Valamilyen szinten tanulságot is leszűrtem ebből. De van még félévem az olimpiáig és mindent meg fogok tenni, hogy ott legyek a csapatban. Tényleg 110 százalékkal fogok ezért küzdeni tavasszal és minden olyan hiányosságomat ki fogom javítani, amit esetleg csiszolnom kell, vagy amiben előre kell lépnem.

Mire gondolsz pontosan?

Fizikálisan még erősödnöm kell keveset, illetve az ötméteresekben kell fejlődnöm, továbbá minden mozgásba kicsit még többet beletennem.

Ma rajtol a vb a magyar férfi csapat számára. Azért majd követed a meccseket?

Természetesen és szurkolok a fiúknak. Remélem, hogy megnyerik a világbajnokságot.

Aztán nem sok idő telik el utána és folytatódik a klubszezon. Hogy várod a visszatérést?

Múlt héten már találkoztam a srácokkal. Nagyon várom a BVSC-ben a közös munkát és remélem, hogy legalább olyan második félévet produkálunk majd, mint amilyen az őszünk volt.

Csapatszinten mi lehet a cél a bajnokságban és a nemzetközi kupában?

Utóbbi az kicsit másabb, mivel BL-ből érkező csapattal találkozunk. Úgyhogy ott tényleg csak a következő párharcra kell koncentrálni. Egy-egy meccsen el lehet verni bárkit, így ott inkább azt várnám el, hogy a maximumot nyújtsuk és hozzunk ki magunkból mindent. Az OB I-ben pedig a Top4 a minimum elvárás, ezt azért már kijelenthetjük. De nagyon örülnénk, ha év végén tudnánk esetleg bajnoki döntőt játszani.

Sok sikert kívánunk! Hajrá, BVSC!

Hortobágyi Tibor

Fotók: MTI

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay