Fontos győzelem a csoportkör nyitányán

Fontos győzelem a csoportkör nyitányán

Fordulatos, kiélezett mérkőzést vívtak férfi vízilabdázóink a Waspo 98 Hannover ellen az Eurokupa-csoportkör 1. fordulójában. A találkozó második felében nyújtott remek teljesítményünknek köszönhetően azonban megérdemelten tartottuk otthon a három pontot.

A nők után a férfiakra sem várt könnyű mérkőzés az Eurokupa-csoportkör 1. fordulójában, hiszen a Waspo 98 Hannover tavaly még a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt – ott egyébként az utolsó helyen zárt –, így kellő nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a német gárda.

A találkozó elején a fórkihasználás kulcsszerepet kapott, hiszen ebből potyogtak a gólok. Bár a ráúszásnál a BVSC volt a gyorsabb, az első találatot a vendégek szerezték. Mészáros Mátyás azonban hamar egyenlített. Sajnos a Hannover az első nyolc perc végére 3-1-re ellépett, sőt, akár nagyobb is lehetett volna a különbség, de a németek ötméterest és ziccert hibáztak, így maradt az 1-3-as hátrány.

A második negyedben többször is sikerült egyre zárkózni, a negyed hajrája azonban sajnos nem a csapatokról szólt, hanem a játékvezetői ítéletekről. Előbb Gál, majd a túloldalról Lozina kapott végleg cserés kiállítást, majd újabb ötméterest hagyott ki a Hannover. Gyárfás viszont nem kegyelmezett és fórból 4-3-ra zárkózott ezzel a góllal csapatunk a nagyszünetre.

A harmadik nyolc perc elején Horváth Ákost is elveszítettük, de ez nem szegte Gyárfás kedvét, aki ismét emberelőnyből volt eredményes, így 4-4-nél utolértük riválisunkat. A vezetést viszont eleinte még nem sikerült átvenni, de a BVSC nem engedte a Hannovernek, hogy ismét ellépjen és rendre egyenlítettek a mieink. Aztán a játékrész utolsó percében az ezúttal Zorrót idéző – csak nem fekete, hanem fehér maszkban játszó – Tátrai góljával először volt nálunk az előny 7-6-nál.

Innen várhattuk az utolsó felvonást, amelyben negyedszerre is mi hoztuk el a labdát. Majd Mészáros Csaba értékesített egy fórt, Csacsovszky Erik pedig belőtt egy ötméterest és máris 9-6 volt a javunkra. Azonban nem nyugodhattunk meg, hiszen még bő 6 perc volt hátra. Nem is adta fel a Hannover. Aztán Kemény Kristóf kért jókor időt 3,5 perccel a vége előtt, Gyárfás pedig értékesítette a fórt (10-7). Az utolsó percben már izgulnunk sem kellett a győzelemért. Végül 10-9-es sikerrel kezdtük az Eurokupa-csoportkört.

„Annak örülök nagyon, hogy kijött a beletett munka. A héten a Hannoverre nagyon sokat készültünk. Főleg a 3-3-as fórjukra. A második negyedben voltak érdekes ítéletek és erre azt szoktuk mondani, ha úgy érezzük belülről, hogy nem nekünk kedveznek, az nagyon fel tudja paprikázni a csapatot. Ez is ma végül így alakult. Örülök, hogy nagy önbizalommal és bátorsággal mentünk elől, hátul. Segítettük a Gyapit blokkokkal. Elől túllendítettük a másikat, ha esetleg volt egy hibás döntés, egy lövés. E miatt nagyon büszke vagyok a csapatra” – nyilatkozta a 4 gólt szerző Gyárfás Tamás honlapunknak.

A BVSC az Eurokupa csoportkörének 2. fordulójában legközelebb október 19-én a szerb VK Sabac vendége lesz!

Szép volt fiúk! Hajrá, BVSC!

Férfi vízilabda Eurokupa-csoportkör, 1. forduló

BVSC-Zugló–Waspo 98 Hannover 10-9 (1-3, 2-1, 4-2, 3-3)

Gólszerzőink: Gyárfás 4, Csacsovszky E. 2, Mészáros Cs., Mészáros M., Csapó, Tátrai

Fotó: Apor András

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay