Szabadidő szakosztály

A versenysport mellett is kiemelt figyelem

Az egyesületben nem csupán a versenysportolók, hanem bárki megtalálhatja a számításait, hiszen szempont a BVSC életében az egészséges életmód és a hagyományőrzés egyaránt. Még 2004-ben, az athéni olimpiát követően a BVSC Futókör és a BVSC Triatlon szakosztályok jogutódjaként alakult meg a szabadidő- wellness szakosztály. A szakosztály célja és feladatai között értelemszerűen nem szerepel a versenysport. Szolgáltatás szinten nem csupán a versenyszerűen sportoló versenyzőknek, de a különböző társadalmi rétegek összes korosztálya számára kínál a klub sportolási lehetőséget. Egyesületen belül a különböző szakosztályokban sportoló gyermekek szülei, kísérői és a sportolni vágyó „külsős” szimpatizánsok (a környező kerületek lakossága) megtalálhatják a sporttevékenységek különböző válfajainak lehetőségei közül az őket leginkább érdeklő elfoglaltságot, a prevenciótól a tanácsadáson át a rehabilitációig. A szakosztály vezetője Janek György, aki 1984. január 1. óta a BVSC-család tagja. Az egykori hosszútávfutó az edzői pályafutását a Postásban kezdte. Innen a Volán SC-be került, ahol rövid idő alatt felvirágoztatta az atlétikát. A Volántröszt összeomlását követően vette őt át a MÁV, és irányította a BVSC-be, amely az elmúlt 32 évben a második otthona lett. Az általa vezetett szakosztály számtalan olimpikont adott a magyar sportnak.

Janek György
Janek GyörgySzakosztályvezető

Rólunk

„Azt hiszem, a kötődésemet nem lehet vitatni, sokat tettem a klubban zajló sikerekért. Bízom benne, hogy a szabadidősport a létesítményhelyzet javulása okán a jövőben is jól működik majd a BVSC-ben”

Janek György – aki előbb az atlétikai szakosztályt, majd a BVSC Futókört, a triatlon szakosztályt irányította – jó ideje pedig már a szabadidő és wellness szakosztály vezetője, nemcsak sport, hanem honszeretetéről is ismert. Egy párizsi maraton alkalmával ismerkedett meg az Invalidusokban található Mátyás király pajzsával, amely rendkívüli módon felkeltette az érdeklődését. Ennek lett az eredménye, hogy a pajzsot 1990-ben a Budapesti Történeti Múzeumban is kiállították, majd ebből nőtt ki az a hagyományőrző kerékpáros program, amely 2009 óta a pajzs hiteles másolatát egy kerékpáros zarándoklat keretében elviszi Visegrádra. És ugyancsak ő – illetve olimpiai bajnok kenus barátja, Foltán László – nevéhez fűződnek a magas színvonalú BVSC-Zugló Esték is, melyek 2011 óta havi rendszerességgel mutatják be a sportunk, a kultúránk és a történelmünk legjelesebb személyiségeit. „Azt hiszem, a kötődésemet nem lehet vitatni, sokat tettem a klubban zajló sikerekért. Bízom benne, hogy a szabadidősport a létesítményhelyzet javulása okán a jövőben is jól működik majd a BVSC-ben” – mondja Janek György, utalva arra, hogy 2020 októberében a nagyközönség számára is megnyitotta kapuit a BVSC- Zugló új konditerme. A Szőnyi úti székház első emeletén (Sport Bisztró bal oldali bejárat felől – szenzoros ajtón át) kialakított igényes és professzionális fitness és edzőterem várja vendégeit, majd 240 nm-es területen. A LifeFitness gépekkel felszerelt konditerem mellett zuhanyzók és öltözőszekrények is vendégeink rendelkezésére állnak. Egy szó, mint száz, a versenysport mellett kiemelet szerepet kap a minőségi szabadidősport is a BVSC életében!

BVSC szabadidő szakosztály

BVSC Gym

Elérhetőségeink

Janek György szakosztályvezető
Nyitvatartás (terem): 06:00 - 21:30
Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay