Menü

Világsztár volt vendégünk

2017. Augusztus 01
1670
Világsztár volt vendégünk

A nemrég befejeződött budapesti vizes világbajnokságon csak úgy hemzsegtek a világsztárok.

A lelátókat zsúfolásig megtöltő nézőközönség olyan nagy úszókkal találkozhatott személyesen, mint az amerikai Katie Ledecky, a spanyol Mireia Belmonte, az olasz Federica Pellegrini és a magyar Hosszú Katinka, hogy csak a női úszóklasszisokat említsük. Közülük egy, az orosz Julia Efimova a hazautazása előtt úgy döntött, hogy felkeresi egyesületünket, melyről annyi jót hallott már a nemzetközi úszóberkekben, és egy bemutatóval egybekötött nyilvános edzést tart a gyerekeknek.

- Elsősorban motivációt szerettem volna nekik átadni, illetve néhány olyan trükköt mutattam nekik, amellyel meg lehet törni az úszóedzések monotóniáját – mondta a budapesti vizes világbajnokságon 200 mellen aranyérmes, 50 mellen ezüst-, 100 mellen pedig bronzérmes, a 4×100 méteres vegyesváltó tagjaként pedig szintén egy ezüstérmet szerző sportoló.

Az immár ötszörös világbajnok – mellette háromszoros olimpiai érmes és háromszoros Európa-bajnok – úszónő a közel egyórás edzést követően a gyerekek kérdéseire is válaszolt. Elmondta többek között, hogy a riói olimpián szerzett két ezüstérmének a jutalma egy Audi A6-os személyautó volt, amelyet az orosz elnök ajánlott fel az olimpiai érmes sportolóknak. Efimova-t többek között az édesapja és egyben nevelőedzője, Andrej Efimov is elkísérte a Szőnyi útra, aki elmondta, hogy nem könnyű a két szerepet szétválasztani. „A világ legnehezebb dolga, amikor egy apa a saját lányát edzi” – vallotta be a mester, amira Efimova nevetve mondta: „ez az oka annak, hogy neki mindig izomláza van”.

Az orosz sportoló a látogatás végén autogramot, illetve nevével ellátott úszósapkát adott az úszótáboros gyerekeknek, majd megköszönve klubunk vendégszeretetét egyből a repülőtérre sietett, hogy Moszkvába, a soron következő világkupa úszóversenyre repüljön.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz