Menü

Veres Amarilla Világkupa-győztes Varsóban

2019. Július 13
1427
Veres Amarilla Világkupa-győztes Varsóban

Remekül alakult a kerekesszékes vívók világkupa-sorozatának varsói állomása Veres Amarilla számára. Sportolónk egészen a döntőig menetelt, ahol legyőzte kínai riválisát, így övé lett az aranyérem női kardban.

Jól indult Veres Amarilla számára a varsói kerekesszékes vívó-világkupa szombati napja. Ugyanis a női A-kategóriás kardozók selejtezőjéből négy győzelemmel és egy vereséggel lépett tovább, majd a 32-es főtábla első körét is sikerrel vette. A nyolcaddöntőben a házigazdák vívója, a lengyel Marta Fidrych várt rá, akit 15:7-re múlt felül Amarilla. A legjobb nyolc között a kínai Wang sem nehezítette meg komolyabban sportolónk dolgát és a 15:9-es siker azt jelentette, hogy az éremért vívhat a folytatásban.

Az elődöntőben akár magyar házi csata is összejöhetett volna, de az ukrán Natalija Morkvics szoros asszóban legyőzte Hajmási Évát. Amarilla azonban visszavágott honfitársa vereségéért és 15:7-es sikert könyvelhetett el ukrán riválisa ellen.

A fináléban ismét egy kínai vívó várt sportolónkra, de ő is csak megszorongatni tudta Amarillát, aki 15:12-es győzelmével megnyerte a kardozók varsói világkupáját!

Gratulálunk a szép sikerhez!

 

Fotó: Veres Amarilla Facebook-oldala

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz