Menü

Vendégségben egymásnál

2016. Április 12
1197
Vendégségben egymásnál

Azt nem kell magyarázni, hogy a BVSC-Zugló a magyar sport nagy értéke. Komoly múltja, patinája, történelme, és még komolyabb sikerei vannak. Immár 105 esztendeje. De nem árt néha a kulisszák mögé is betekinteni. Vajon milyen körülmények között érik el világraszóló sikereiket a vívók, a vízilabdázók, birkózók vagy a karatésok? Herendi Iván klubunk asztalitenisz szakosztályának a vezetője is így vélekedik erről, ezért is kezdeményezte a klubunk vezetésénél, hogy a soron következő szakosztályvezetői értekezlet náluk, azaz az asztaliteniszezőknél legyen.

  • Fontosnak tartom, hogy egymás problémáit, módszereit, hétköznapi életét is megismerjük – mondta a közel negyven esztendeje a klubunknál dolgozó szakember. – A BVSC-Zugló egy család, ahol egymásról is tudnunk kell, és amelyben fontos, hogy örülni tudjunk egymás sikereinek.


Herendi Iván ennek szellemében vállalta a soron következő szakosztályértekezlet házigazda-szerepét. A Szőnyi úti asztalitenisz-csarnokban egy nyilvános edzés keretében bemutatta a szakosztály edzőit és versenyzőit. Ezt követően a BVSC-s asztalitenisz helyzetéről, eredményeiről számolt be a klub vezetőinek és a többi szakosztály képviselőinek. A 67 évvel ezelőtt alakult szakosztály klubunk egyik sikersportága, hisz a Berczik Zoltán, Gergely Gábor, Takács János, Rózsás Péter nevével fémjelzett időszakban BEK- és ETTU-kupasikerek, bajnoki címek és egyéni nemzetközi sikerek jellemezték a szakosztály életét. De a sikerekért nem kell ilyen messzire visszanyúlnunk, hisz a saját nevelésű Zwickl Dániel, Jakab János vagy Molnár Krisztián még néhány éve egyaránt kiemelkedő eredményeket értek el a korosztályos Európa-bajnokságokon. Ők azonban felnőttként már nem tudtak igazán maradandót alkotni. Köszönhetően a sportág változásainak, az asztalitenisz itthoni támogatottságának, vagy az egyre nyomasztóbb ázsiai egyeduralomnak. A BVSC-Zugló Asztalitenisz Szakosztálya az évek során egyre inkább utánpótlás-nevelő műhely lett, abból viszont a legeslegjobb. Itthon immár 35 esztendeje a Szőnyi úti fiúk érik el a legjobb eredményeket, a klubok rangsorában idén is toronymagasan az elsők lettek.

Az asztalitenisz az a sportág, mely még hazai felemelkedésére vár. Ezt a nálunk dolgozó szakemberek is a saját bőrükön érzik. Asztalhiány, létesítményállapotok, edzők alulfizetettsége, és a rendkívül magas működési költségek, csak, hogy néhány pontot említsünk, amikkel naponta meg kell küzdeniük. Klubunk vezetése eddig is minden segítséget megadott, ám a szakosztály problémái legtöbbször túlmutatnak a Szőnyi úton. Ennek ellenére érdemes volt belelátni az asztaliteniszezők életébe, mert így mindenki konkrétabb képet kaphatott arról, hogy mivel kell megküzdeniük a pingpongosoknak.

De egy család akkor működik igazi családként, ha nehezebb helyzetekben is számíthatnak egymásra. Ezt történt az első rendhagyó szakosztály-értekezleten is, ahol volt olyan sportág, amelyik azonnal felajánlotta segítségét az asztaliteniszezőknek. Ezen kívül néhány fontos elhatározásra is sor került. Többek között, hogy a jövőben is folytatni fogjuk az ilyesfajta vendégeskedéseket. Másrészt az asztaliteniszezőktől jött az ötlet, hogy ne csak halljunk egymásról, hanem jó lenne kipróbálni egymás sportágát is. Ennek első lehetősége, hogy az asztaliteniszezők a szakosztályok számára egy BVSC-s pingpongversenyt hirdettek meg, melynek lebonyolítási rendjét hamarosan kidolgozzák.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz