Menü

Vébérésztvevők

2017. Január 19
1847
Vébérésztvevők

A sorozatban harmadszorra is az éves hazai ranglista élén végző szinkronúszóink lehetnek majd az előúszói a 17. FINA Világbajnokság szinkronúszó csapatverseny selejtezőinek.

A Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöksége fontos döntést hozott nemrég, megnevezte azt a klubot, amelynek versenyzői egészen biztosan - függetlenül a rajthoz álló magyar versenyzőktől -  szerepet kaphatnak majd a budapesti világbajnokságon.

A hazai ranglista élén végző szakosztályunk kapta meg a jogot arra, hogy a csapat- és a kombinációs versenyszámokat megelőzően közreműködjön és előússzon a nyári 17. FINA Világbajnokságon. A jelölést a nemzetközi szervezet is hamarosan jóváhagyja.

- Az előúszást úgy kell elképzelni, mintha a nulladik induló lenne a klubunk – mondta Horváthné Kovács Erika szakosztályvezető -, az általunk bemutatott gyakorlatot a bírók végignézik, és ugyanúgy pontozzák, mint a versenyző országokét. Ez számunkra is egyfajta mérce, hiszen nemzetközi mezőnyben, válogatottakkal mérhetjük össze tudásunkat és kűrjeinket, amiket teljes egészében a saját koreográfiáink mentén adunk elő. Fontos szerepünk van, hiszen nemcsak a kiinduló pontokat határozzuk mi meg, hanem a mi feladatunk, hogy egy jó alaphangulatot is teremtsünk az uszodában. Éppen ezért olyan zenéket választottunk kűrjeinkhez, amiket nemcsak a lányok, de a közönség is élvezni fog.

Lányainkat a csapatok technikai-, és szabadprogramja, valamint a kombinációs gyakorlat előtt is láthatjuk majd. Az előbbi két kűr során nyolc-nyolc, utóbbiban tíz lány ugrik vízbe, és ezekért a helyekért meg kell majd küzdenie a nagyjából tizenhat junior és felnőtt korú versenyzőnknek.

Fotó: BVSC-Zugló Szinkronúszó Szakosztály

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz