Menü

Varsóban folytatódik a pontgyűjtés

2019. Július 11
1590
Varsóban folytatódik a pontgyűjtés

Jó pozícióból várhatja Veres Amarilla a kerekesszékes vívók varsói világkupáját, hiszen sportolónk az A-kategóriás paralimpiai kvalifikációs ranglista második helyén áll jelenleg. Amarilla csütörtökön párbajtőrben, szombaton pedig kardban indul majd.

Másfél hónap szünet után folytatódik a ranglista pontok gyűjtögetése a kerekesszékes vívók számára. Veres Amarilla legutóbb Sao Paulóból két éremmel tért haza. Egyéniben a párbajtőrözők között arany-, míg a kardozók versenyében bronzérmet nyert.

A varsói világkupán is jó eséllyel indul sportolónk, de elsősorban nem érmekben gondolkodik Amarilla.

„Ezeken a versenyeken nem az érmek számítanak nekem elsősorban, hanem, hogy amikor vívok, az olyan legyen, amilyet előre megbeszéltünk, előre elterveztünk. Lehet, hogy lesz olyan, amikor a döntőbe jutásért olyan ellenfelet kapok, aki egyszerűen abban a pillanatban jobb nálam. Azonban, ha mindent megtettem, amit előre megbeszéltünk az edzőimmel és úgy kapok ki, akkor azt mondom, hogy köszönöm szépen, jó volt a verseny! Tehát azt szeretném, hogy kijöjjön belőlem, ami bennem van” – nyilatkozta honlapunknak Amarilla.

Vívónkért csütörtökön a párbajtőrözők, szombaton pedig a kardozók egyéni küzdelmében szurkolhatunk. A csapatversenyeket pedig vasárnap és hétfőn rendezik ezekben a szakágakban.

Sok sikert kívánunk Amarillának!

 

Fotó: Veres Amarilla Hivatalos Facebook-oldala

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz