Menü

Váltóban és egyéniben is aranyak

2019. December 13
1210
Váltóban és egyéniben is aranyak

Két nap után 11 éremmel, köztük három arannyal állnak úszóink a Kaposváron zajló XVI. Rövid Pályás Országos Bajnokságon. Cseh László és Kozma Dominik szerepel eddig a legjobban, előbbi ötször, míg utóbbi négyszer állhatott már dobogóra.

Nem december első fele az év legpihentetőbb időszaka úszóink számára. Négy sportolónk (Bernek Péter, Bohus Richárd, Kozma Dominik, Németh Nándor) ugyanis ott volt a vasárnap záruló glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokságon, szerdától szombatig pedig már Kaposváron, a XVI. Rövid Pályás Országos Bajnokságon bizonyíthatnak legjobbjaink. Ezúttal már Burián Katalin és Cseh László, valamint több sportolónk is csatlakozott hozzájuk.

Az első nap az egyéni számoké volt inkább. Ezekből 100 m vegyesen két BVSC-s is dobogóra állhatott. Kozma arany-, míg Cseh bronzérmet szerzett. 100 háton mindkét nemnél volt okunk az örömben. Burián a második helyen zárt, míg Bohus, aki múlt héten országos csúcsot úszott az Eb-n, nem talált legyőzőre.

„Egyre jobb és jobb, ennek most már ritmusa is volt, a jövő héten remélem sikerül végre ötvenesben is egy jót úszni, és meglesz az olimpiai A-szint. Most azon dolgozunk, hogy végre csak horizontálisan ússzam le a távot, mert a vállműtétem miatt nem tudom tökéletesen megcsinálni a húzást a bal karommal, és néha le-fel mozgok, mint a mellúszók. Most már egyre jobb, ha ezt jövőre sikerülne teljesen kiiktatni, akkor nagyon komolyakat jövök majd” – nyilatkozta a szövetség honlapjának Bohus.

Szerdán Takács Tamás (100 m mell) és a 4x100 méteres mix gyorsváltó is begyűjtött még egy bronzérmet.

Csütörtökön már a váltókon volt a hangsúly, ahol ismét szállították az érmeket úszóink. Mindegyik színű medáliából jutott klubunknak, a legjobban a 4x200 m gyorsváltó zárt. A Németh Nándor, Cseh László, Kőhalmi Kornél és Kozma Dominik összeállítású kvartett volt a leggyorsabb ezen a távon. Cseh azért 200 vegyesen, egy ezüst-, míg 50 pillangón egy bronzérmet is begyűjtött.

A rengeteg érem mellett további értékes helyezéseket is szereztek úszóink.

Gratulálunk, és sok sikert kívánunk a második két napon is! Hajrá BVSC!

 

Úszóink érmes helyezései a rövid pályás Ob-n:

50 m pillangó – 3. hely, Cseh László

100 m vegyes – 1. hely, Kozma Dominik; 3. hely, Cseh László

100 m hát – 1. hely, Bohus Richárd

100 m hát – 2. hely, Burián Kata

100 m mell – 3. hely, Takács Tamás

200 m vegyes – 2. hely, Cseh László

4x50 m vegyes váltó (Bohus Richárd, Kovács Gábor, Cseh László, Kozma Dominik) – 2. hely

4x50 m mix gyorsváltó (Németh Nándor, Kozma Dominik, Daka Anett, Beliczai Bóra) – 3. hely

4x100 m mix gyorsváltó (Bohus Richárd, Németh Nándor, Daka Anett, Beliczai Bóra) – 3. hely

4x200 m gyorsváltó (Németh Nándor, Cseh László, Kőhalmi Kornél, Kozma Dominik) – 1. hely


Fotó: MÚSZ / Derencsényi István

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz