Menü

Válogatott összetartás után, kupameccsek előtt

2021. December 02
82
Válogatott összetartás után, kupameccsek előtt

Négy játékosunk is részt vett a hét elején a női vízilabda-válogatott összetartásán, ahol több fiatal játékosnak is lehetőséget adott Bíró Attila szövetségi kapitány. A BVSC-re a hétvégén pedig már a Magyar Kupa negyeddöntői várnak!

A női vízilabda-válogatott a tokiói olimpia óta először edzett együtt a hét elején. Nagy örömünkre négy játékosunk is ott lehetett a rapid összetartáson. Az olimpiai bronzérmes Leimeter Dóra mellett a kapus Kakas Krisztina, valamint Alaksza Dóra és Farkas Tamara vett részt a négy vízi- és két szárazföldi edzésből álló programon.

„Többen is hiányoztak a tokiói csapatból, illetve furcsa volt először, hogy én voltam a harmadik legidősebb. Sok fiatal kapott lehetőséget, és jó volt látni, hogy ígéretes játékosokkal kezdhettük el a jövő csapatának építését. Az is öröm volt számunkra, hogy a BVSC-t négyen is képviselhettük, mivel ez azt jelenti, hogy jó munkát végzünk Matyi irányításával a klubnál” – árulta el Leimeter honlapunknak.

Bár a 2021-es naptári évben már nem vár több bajnoki a csapatra, a Magyar Kupában még fontos feladatok előtt állnak a lányok. Szombaton előbb itthon fogadjuk az Egert a negyeddöntő első mérkőzésén, majd másnap idegenben ugranak vízbe a mieink.

„A bajnokság első fordulójában már találkoztunk velük. Akkor még egyik együttes sem a legjobb formáját mutatta. Az biztos, hogy nehéz feladatunk lesz, de az Euroliga tapasztalatait felhasználva célunk egyértelműen csak a továbbjutás lehet. Védekezésben kell fejlődnünk, mert az utóbbi mérkőzéseken sok gólt kaptunk. Figyelnünk kell a centerjátékukra és a beúszásaikra. Elől pedig akár átlövésből, akár mozgásos centerjátékkal értékesíteni kell a lehetőségeinket” – összegezte balkezes játékosunk várakozásait.

A csapat szombaton 19 óra 30 perctől fogadja az Egert a Szőnyi úton. Szurkoljunk minél többen a helyszínen a lányoknak! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz