Menü

Úszóink programja a budapesti Világkupán

2019. Október 03
2171
Úszóink programja a budapesti Világkupán

Öt sportolónk, 17 egyéni számban lép rajtkőre a péntektől vasárnapig tartó FINA Úszó Világkupa budapesti állomásán. Közülük Németh Nándor lesz a legfoglalkoztatottabb, aki hat számban is érdekelt. Szurkoljunk úszóinknak minél többen a Duna Arénában!

Cseh László kivételével mindenki ott lesz a világbajnokság utáni első hazai versenyen BVSC-s felnőtt úszócsapatunkból. Közülük Németh Nándor vállalta a legtöbb számot a hazai szövetség tájékoztatása szerint, aki az 50, 100 és 200 méter gyors mellett 50 és 100 háton, valamint 50 pillangón is vízbe csobban a Duna Arénában. Tőle csak eggyel maradt el Bernek Péter, aki négy különböző úszásnemben is indul (200 m hát, 50 és 100 m mell, 100 m pillangó, 200 m vegyes).

A hátúszó számokban szokásosan ott lesz Burián Kata (50, 100 és 200 méter), továbbá Bohus Richárd is (50, 200 méter hát), aki 200 gyorson is érdekelt. Ebben a számban Kozma Dominik sem hiányozhat az indulók sorából.

„Nincsen elvárás, mivel ez lesz az első versenyünk a szezonban” – nyilatkozta Nagy Péter szakosztályvezetőnk még a múlt héten honlapunknak. „Igazából egy erős métert nem úsztunk még, nyilván edzettünk rendesen, de a felkészülésnek ebben a szakaszában még nem nagyon úszunk erősen. Úgyhogy nagyon furcsa lesz majd az a mozdulatsor, amit végre kell hajtani a verseny alatt. Ha nem hazai környezetben lenne, akkor valószínűleg nem is indulnánk, de így mindenképpen ott leszünk. Majd meglátjuk milyen eredménnyel. Azért nem ez az év legfontosabb versenye” – árulta el a szakember.

A Duna Arénában BVSC-s úszóink mellett a hazai és nemzetközi mezőny legjobbjai is ott lesznek, így például a szerdán még utánpótlásunknak edzést tartó Ranomi Kromowidjojo is, úgyhogy mindenképpen érdemes kilátogatni a péntektől vasárnapig tartó versenyre.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak!

 

BVSC-s úszóink programja:

Péntek:

50 m hát – Burián Kata

200 m hát – Bernek Péter, Bohus Richárd

100 m pillangó – Bernek Péter

100 m mell – Bernek Péter

50 m gyors – Németh Nándor

Szombat:

50 m hát – Bohus Richád, Németh Nándor

200 m vegyes – Bernek Péter

100 m hát – Burián Kata

50 m mell – Bernek Péter

100 m gyors – Németh Nándor

Vasárnap:

50 m pillangó – Németh Nándor

200 m hát – Burián Kata

100 m hát – Németh Nándor

200 m gyors – Bohus Richárd, Kozma Dominik, Németh Nándor

 

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz