Menü

Ukrajnában edződtek

2016. Szeptember 01
1664
Ukrajnában edződtek

A közelmúltban Ukrajnában edzőtáborozott a magyar karateválogatott versenyzők egy csapata.

Sportolóink - Ruzsinszki György, a felnőtt válogatott és klubunk edzőjének vezetésével - a nyári felkészülés utolsó állomásaként a Leader Klub meghívására Csernovci régióban jártak, ahol egy üdülőközpontban napi három edzéssel készültek az őszi versenyszezonra. A magyar csapatban ott volt többek között a korábbi világversenyeken kiemelkedő eredményeket elért BVSC-s Szegedi Döme, Bartha Nikola és György Dániel is.

Ruzsinszki György szerint a felkészülés értékét növelte, hogy a versenyzőink az edzőtáborban szintén válogatott sportolókkal készülhettek együtt, soraikban az idei Európa-bajnokságon ötödik helyezett Valerii Chobotarral. Hozzátette, a tudáscsere és a közös gyakorlás mellett nemcsak az ukrán karatésokra jellemző harcosságot tapasztalhatták meg, hanem a helyiek vendégszeretetét is.
A karatésaink előtt izgalmas időszak áll. Megkezdődik a Preimer League sorozat, szeptemberben Budapest Opent rendeznek, de a legfontosabb verseny az október végi linzi felnőtt világbajnokság lesz, melyre eddig klubunkból Szegedi Döme, Bartha Nikola, Hőnig Alexander, Hőnig Dávid, Hőnig Ádám és György Dániel kvalifikálta magát.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz