Menü

Újra versenyeztek úszóink is

2020. Szeptember 29
710
Újra versenyeztek úszóink is

Nagy örömünkre egyre több szakosztályunk kap újra lehetőséget versenyzésre az utóbbi hetekben. Úszóink Hódmezővásárhelyen ugrottak vízbe, méghozzá remek eredményeket szállítva, hiszen az egyesületi rangsorban a második helyen zárt a BVSC.

Utánpótlás úszócsoportjaink a járványhelyzet miatt legutóbb februárban versenyeztek, így már nagyon várták, hogy az edzéseken gyakorlottakat élesebb körülmények között is tesztelhessék, továbbá felmérhessék, hol tartanak a felkészülésben. Erre a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezett Hód Arena-Faktor Kupán adódott lehetőségük a hétvégén.

A kétnapos viadalon szombaton utánpótlásunk ugrott vízbe, míg vasárnap 6 fővel a felnőttek képviselték a BVSC-t. Bár a második napon jóval kevesebben gyűjtögethették az érmeket és az egyesületi pontokat sportolóink közül, így is a csapatversenyben másodikként zárt klubunk a Szeged mögött, 806 pontot gyűjtve.

A sok egyéni csúcs mellett 27 arany-, 28 ezüst- és 30 bronzérmet szereztek úszóink, és az edzők is elégedettek lehettek, hiszen minden korosztály jó teljesítményt nyújtott.

A versenyhez hozzátartozik még, hogy voltak sportolóink, akik most még más egyesület színeiben tudtak csak rajthoz állni, amíg végbe nem megy az átigazolásuk. Velük még közelebb lettünk volna az első helyhez, de ez már csak részletkérdés. A lényeg, hogy remekül sikerült a hét hónapos kihagyás utáni első megmérettetés és reméljük, hamarosan újra versenyezhet majd utánpótlásunk is az ősz folyamán.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotó: Facebook / BVSC-Zugló Úszószakosztály

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz