Menü

Újra munkában a szakosztályok – 2. rész

2020. Május 27
1273
Újra munkában a szakosztályok – 2. rész

Igyekszünk folyamatosan beszámolni szakosztályaink újraindulásáról. Ezúttal a női röplabda és a női vízilabda együttes edzéseibe pillantottunk be. Mindkét szakosztályról elmondható, hogy nagyon várták már a közös tréningeket.

Női röplabda szakosztályunknál is elkezdődött már a közös munka. Május 11-étől a felnőttek, míg egy héttel később az utánpótlás számára indultak újra az edzések kisebb csoportokban. A foglalkozások a strandröplabda pályán és teremben is zajlanak.

„A játékosok és a vezetők is nagyon várták már az újrakezdést és a találkozást. Online edzéseket minden korosztályban folyamatosan tartottak a csapatok, de a közös edzés élménye pótolhatatlan egy sportoló életében. A bajnokságot U15-től, a felnőtt korosztályig lezárták eredményhirdetés nélkül, ami miatt mindenkiben kialakult némi hiányérzet. Az edzések jelenleg főként a közösségről és a formába való visszazökkenésről szólnak. Majd júniustól már az egyéni képzés és a technikai elemek pontosítása, valamint helyes kivitelezése lesz a fő cél. Nyáron pedig strandröplabda és nyári-, majd pedig edzőtáborok lesznek a programban. A felkészülés augusztusban kezdődik a következő bajnokságokra” – árulta el honlapunknak szakosztályvezetőnk, Péter Krisztina.

 

 

A női vízilabdázók is együtt edzenek már pár hete. Bár számukra különösen nehéz volt, hogy nélkülözniük kellett a vizes edzéseket, de a lányokra nem lehet panasz, mert felkészülten kezdték újra a munkát.

„Jó állapotban jöttek vissza a lányok. Látszik, hogy profi és jól gondolkodó társaságról van szó. Szeretném itt is kifejezni a hálámat Zala Gyurinak, aki nagyon sokat segített nekünk ebben. Mindenki nagyon várta már a visszatérést. Természetesen a vízi mozgás már nagyon hiányzott. Fizikálisan rendben volt a csapat, de azért más a vízben edzeni, így az első napokban nagyon óvatosan és fokozatosan kezdtünk, de még mindig visszafogottan kell bánni a terheléssel” – nyilatkozta Petrovics Mátyás vezetőedzőnk.

A vízilabdázóknál az augusztusi Magyar Kupával kezdődik majd a szezon a tervek szerint, de a csapat elsősorban a bajnokságra készül, ami várhatóan szeptemberben rajtol.

Hajrá BVSC-Zugló!

 

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz