Menü

Újra a szőnyegen a birkózók

2020. Június 13
1442
Újra a szőnyegen a birkózók

Mivel a birkózás kontaktsportág, így különösen is nagy ajándék volt sportolóink számára, hogy már újra birkózhatnak. Illés Gergely szakosztályvezetőnk elárulta, hogy milyen állapotban tértek vissza a fiatalok és a nyári programot is megosztotta velünk.

 

Pár hete már újra munkában vagytok, de mégis milyen volt visszatérni az edzőterembe?

Nagyon vártuk már, hogy újra birkózhassunk. Mi is, a gyerekek és a szülők is. Azért vigyázni kellett a mozgással az elején, mert összetett dologról van szó. Az első hetekben a szabályokat is betartva még nem lehetett birkózni egymással. Aztán amióta erre is van lehetőségünk, azóta a bemelegítés után a szőnyegen már a birkózásé a főszerep.

 

Az otthoni edzésekből készült videókon látszott, hogy mindenki szorgalmasan végezte a feladatokat az utóbbi hónapokban is. Milyen állapotban tértek vissza a fiatalok?

Mivel az online edzéseken 30-40 fő vett részt folyamatosan, így úgy láttam, hogy a többség edzésben maradt. Ez a heti 5 edzés az erőnlétről szólt, tehát azt kell mondanom, hogy nagyjából úgy kaptuk vissza őket, mint amikor elengedtük.

 

Mennyire nehéz motiválni a sportolókat, hiszen még nem tudni mikor versenyezhetnek újra?

Az élsportolókkal és a korosztályos válogatott birkózóinkkal nincs ilyen probléma, mert vérprofik és annyira tapasztaltak már, hogy fel tudják dolgozni ezt az időszakot. Mivel ez egy nem túl idős szakosztály, ugyanis három éve dolgozunk toborzással és a szakosztály építésével, így a kisebbeknél az edzés és a mozgás az elsődleges, tehát nem érezhető náluk a versenyhiány.

 

Mi a szakosztály nyári programja a jelenlegi helyzetben?

Szoktunk tartani pár hetes nyári pihenőket, de ezúttal ez nem lesz. Tehát ugyanúgy, mint a szeptembertől júniusig tartó időszakban, minden nap nyitva leszünk. Szeretnénk szervezni edzőtáborokat is, idén első alkalommal nemzetközi edzőtábornak adunk majd otthont, ahova 50-70 főt várunk. Jövő héten pedig kéthetes nyári tábor lesz az utánpótlás számára, ahol 30 fős csoportokkal dolgozunk már. Augusztusban pedig egy régiós tábor vár még ránk, ahol a tervek szerint 8-10 fővel szintén részt tudunk venni a márciusi rangsorolók alapján.

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz