Menü

Újoncként is meglepetést okoznának

2019. Augusztus 30
1592
Újoncként is meglepetést okoznának

Felnőtt női röplabda együttesünk tavaly megnyerte a Budapest Bajnokságot, idén pedig az NB II-re készül. Daróczi Gergely a felnőttek mellett az U19-es csapatot is irányítja. Őt kérdeztük a szezon előtt céljairól.

 

Két csapat tartozik az irányításod alá. Először nézzük a fiatalabbakat. Mik a céljaid az U19-es együttessel?

Ha kedvezően alakulnak a dolgok és nem lesznek sérülések, valamint sikerül elvégeznünk azt a munkát, amit elgondoltunk, akkor szerintem velük lehet esélyünk a hatos döntőbe jutásra a szezon végén. Azok a lányok, akik ebben a csapatban szerepelnek, ők a felnőtteknél is játszanak, kiegészülve pár rutinosabb játékossal. A hangsúly így inkább a felnőtt NB II-es csapaton van.

 

Tavaly megnyertétek a Budapest Bajnokságot, de a felnőtteknél újoncok lesztek az NB II-ben. Mik az elvárásaid velük szemben?

Náluk az október 12-13-i hétvégén kezdődik majd a bajnokság. A lebonyolítás úgy néz ki, hogy van négy darab kilenc csapatból álló csoport, ahol mindenki játszik mindenkivel. A 16 fordulót követően pedig a két legjobb felnőtt együttes jut be a rájátszásba a végén – ugyanis négy U21-es gárda is van a csoportokban –. Jelenleg az erőviszonyokat nézve úgy gondolom, van esélyünk erre, de mivel az első évünket tanulóévnek szántuk az NB II-ben, így azért nincs kimondott eredménykényszer. Amikor idekerültem a BVSC-hez, akkor az volt a tervünk, hogy az ötödik évre érjük el az NB I-et. Most a harmadik közös szezonunk kezdődik majd, úgyhogy a fiatal csapatnak lesz lehetősége tanulni.

 


Milyen edzőként jellemeznéd magad?

Én egy kicsit maximalista vagyok, meg eredménycentrikus is, tehát azokat a meccseket, amelyeket látom, hogy reálisan meg lehet nyerni, azokat szeretném megnyerni. Fogunk játszani nálunk erősebb csapatokkal is, ezek pedig azért lesznek hasznosak, mert a lányok tudnak tanulni tőlük. Ennek ellenére tavaly az ilyen találkozókon sem feltett kézzel mentünk a pályára, hanem jól ment ott is a játék. Összességében a középmezőny elejére várom a csapatot, ha pedig ezen felül sikerülne bejutni az első kettőbe, az már nagyon szép eredmény lenne.

 

Milyen csapatot szeretnél a pályán látni?

Az elképzelésünk az, hogy a hatból négy ember mindig utánpótláskorú legyen a pályán. Rajtuk kívül pedig egy-két rutinosabb játékossal egészítenénk ki őket, akik kritikusabb helyzetekben hozzá tudnak tenni plusz dolgot. Akár egy jó megoldásra, vagy jó szóra gondolok, ami húzza magával a többieket. Tavaly ez problémánk volt, hogy ilyen nehéz helyzetekben nem volt olyan vezéregyéniség, aki felvállalta volna ezt a szerepet. Ezért is döntöttünk úgy, hogy legyen pár rutinosabb játékos is, akik egyébként szintén fiatalok még, hiszen a legidősebb játékosunk 24 éves. De ők szerintem ilyen szituációkban sokat tudnak segíteni. Center poszton voltak még hiányosságaink, oda kellett céltudatosan igazolni még embert, de úgy látom ebben az évben itt sem lehet majd gond.

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz