Menü

Újoncként az aranyéremért

2019. Augusztus 16
1653
Újoncként az aranyéremért

Véget ért a nyári felkészülés felnőtt labdarúgóink számára, szombaton ugyanis megkezdődik a 2019/2020-as bajnoki szezon. Gabala Krisztián vezetőedzőnket a nyári felkészülésről, az átalakult keretről és a célokról kérdeztük.

 

Jelentősen átalakult a csapat, a tavaly a BLSZ II-ben bajnoki aranyérmes kerethez képest. Így a nyári felkészülés végén mennyire vagy elégedett az új játékosok beépítésével?

A holtidényben nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy minél hamarabb kialakuljon a végleges keret. Úgy gondolom, hogy ez 90 százalékban sikerült is. Tudom, hogy időbe telik, amíg ez a 10-12 új játékos beépül a csapatba és gördülékeny lesz a futballunk. Ezért is hektikus még néha a teljesítményünk, de összességében elégedett vagyok az eddig látottakkal.

 

Újoncként szerepeltek majd a BLSZ I-ben, ennek ellenére komoly céljai vannak a csapatnak…

Valóban, több fronton is szeretnénk eredményesek lenni, de a prioritást egyértelműen a bajnokság jelenti, mert a célunk továbbra is a bajnoki cím megszerzése és a feljutás. Minden egyéb másodlagos. Sajnos a Magyar Kupától elbúcsúztunk egy szerencsétlen mérkőzés következtében. Viszont azért nem bánkódok e miatt, mert ennek nincs különösebb jelentősége most az életünkben. Ez is egy része csak a felkészülésünknek. A Budapest Kupa majd csak szeptemberben kezdődik, ami annak ellenére, hogy szeretnénk minden mérkőzést megnyerni, szintén másodlagos. Ugyanis mindent felülír a bajnokság.

 

Változatos erősségű csapatokkal találkoztatok a felkészülés során. Voltak magasabb osztálybeliek is, amelyeket sikerült legyőzni. Bár ezekből a meccsekből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de hogy látod jelenleg a csapat erejét?

Ez az együttes az NB III-ban simán megállná a helyét, sőt, szerintem a csoport első felében végeznénk. Ugyanis ha védekező stílust kell játszani nyílt ellenfelek ellen, akkor az fekszik nekünk. Márpedig egy NB III-as gárda nyílt focit játszik. Teljesen más megoldókulcsa van ennek a képletnek, mintha tizenegyen védekeznek a kapu előtt. Ezért lesz majd nehéz az idei szezon, mert több védekezőbb csapattal fogunk találkozni. Szeretném, ha nagyon kevés gólt kapnánk egész évben. Úgy vélem, hogy ebből a szempontból jól sikerültek a felkészülési mérkőzések. A vége felé már papíron könnyebb riválisokkal játszottunk, ahol a mi dominanciánk számított és gyakorolhattuk a támadójátékunkat is. Tavaly októberre állt össze teljesen elfogadhatóan a csapatjátékunk és szerintem idén is még kell majd egy kis idő, nagyjából szeptember végéig, hogy kialakuljon az, amit játszani szeretnénk.


Azt már említetted, hogy a bajnoki cím a cél a BLSZ I-ben is, de hogy látod a bajnokságot, milyenek az esélyeink?

Számunkra nincs könnyebb vagy nehezebb ellenfél, hanem jelen pillanatban mindenki ugyanolyan. Lehetnek majd kiegyensúlyozottabb mérkőzések, de szerintem nem a rangadók fogják majd eldönteni a bajnoki cím sorsát, hanem az esélytelenebb csapatokkal megvívott meccsek. Ezt a srácoknak statisztikailag is bebizonyítottam, hogy milyen jelentősége volt annak az elmúlt években, hogy miként teljesítettek azok az együttesek, amelyek nem nyertek végül bajnokságot, a könnyebbnek vélt találkozókon.

 

Szombaton 19 órától a Csep-Gól FC-t fogadjuk a BLSZ I első fordulójában. Mit vársz attól a találkozótól?

Mindenféleképpen egy nagyon motivált ellenfélre számítok, mert az edző kolléga minden mérkőzést ezer fokon égve él át, és ez ráragad a csapatukra is. Nem gondolom, hogy könnyű dolgunk lesz. Rengeteget kell dolgoznunk azért, hogy feltörjük a védekezésüket. Nehéz találkozóra és kevés gólra számítok, de azért számunkra csak a győzelem lesz elfogadható.

 

Fotók: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz