Menü

Újabb hetedik hely a világbajnokságról

2019. Július 27
1228
Újabb hetedik hely a világbajnokságról

Burián Kata szép versenyzéssel a hetedik helyen ért célba 200 méter háton a dél-koreai vizes világbajnokságon. Úszónk mellett Bohus Richárdért szoríthattunk még sportolóink közül a szombati napon, számára két századon múlott a döntőbe jutás.

A nyolcas pályáról várhatta Burián Kata a kvangdzsui vizes világbajnokságon a 200 méter hát rajtját. Úszónk 50-nél még nyolcadikként fordult, de a hajrában megelőzte Hosszú Katinkát, így 2:08.65-ös idővel a hetedik pozícióban ért célba.

„Sokkal jobbra számítottam még év elején. De nagyon örülök az időmnek, kiúsztam magam. Két sérülésem is volt, elhunyt a nagypapám, borzasztó nehéz volt eddig ez az év. Nagyon meg akartam csinálni. Rosszul bírom az itteni körülményeket, ez nagyon jó tanulópénz az olimpia előtt. Jövőre kétszer is jövünk edzőtáborozni ide, hogy szokjam a körülményeket” – nyilatkozta az M4 Sportnak Burián.

Férfi háton a legrövidebb számban szurkolhattunk BVSC-s úszónak. Bohus Richárd 25.12 mp-es eredménnyel a 14. helyen jutott be az esti elődöntőkbe a délelőtti előfutamokból. Bár idején és helyezésén is tovább javított (24.88 mp), de két századdal elmaradt a döntőt érő időtől, viszont így is az előkelő 10. pozícióban zárta a vb-t.

„Két évvel ezelőtt is néhány századdal maradtam le a döntőről, de ezt most én rontottam el. Ez egy ilyen szám, egy hiba, és vége. Holnapra fel tudtam volna még jobban pörögni, de ez az úszás sokkal jobb volt, mint a reggeli. Ezt tényleg én hibáztam el, de ez van” – értékelt Bohus.

A világbajnokság utolsó napján, vasárnap rendezik az úszóversenyek zárónapját is.

Gratulálunk sportolóinknak!

 

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz