Menü

Tornagyőzelemmel hangoltak az Eb-re

2020. Január 07
1144
Tornagyőzelemmel hangoltak az Eb-re

Női vízilabda-válogatottunk megnyerte a budapesti Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési tornát Dunaújvárosban. A csapatban Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra is gólokkal járult hozzá a sikerhez.

Négy évvel ezelőtt női vízilabda-válogatottunk megnyerte az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési tornáját, majd Bíró Attila tanítványai a belgrádi kontinensviadalon is aranyérmesek lettek. Bár messzemenő következtetést nem szeretnénk levonni az idei dunaújvárosi torna végeredményéből, de jó volt látni, hogy a magyar csapat magabiztosan gyűjtötte be az aranyérmet.

A keretben Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra révén két BVSC-s játekosunk is szerepet kapott. A felkészülési torna első napján 21-5-re győzték le a lányok Franciaországot. Gyöngyössy két góllal vette ki a részét a sikerből. Tulajdonképpen csak az első negyed volt szoros, ekkor még 5-4-re vezettek a mieink. A folytatásban viszont nem volt kérdés a győzelem.

A második napon Kína ellen sem volt veszélyben az újabb magyar siker. Bíró Attila tanítványai mindegyik negyedben négyet lőttek, míg összesen csak hetet kaptak, így 16-7-re diadalmaskodtak. Ezúttal Leimeter duplázott, míg Gyöngyössy egyszer volt eredményes.

A zárónapon Görögország sem jelentett akadályt Keszthelyi Ritáék számára és a 16-8-as újabb győzelem azt jelentette, hogy a felkészülési tornát is a magyar együttes nyerte. A görögökkel az Eb-csoportban is találkozni fogunk, valószínűleg akkor már nehezebb dolgunk lesz, mert ezúttal két meghatározó emberük nem játszott.

„Bízom benne, ezt át tudjuk menteni a kontinenstornára, az oroszok elleni meccsig, amire igazából készülünk, még van bő egy hét, addig bele kell tenni még egy kis munkát. Azért ez a dunaújvárosi torna akár önbizalomban, akár csapategységben és -játékban nagyon sokat dobott a társaságon, remélhetőleg ez is kell a sikeres Eb-hez” – értékelt Bíró Attila a szövetség honlapján.

A budapesti Európa-bajnokságot január 12. és 26. között rendezik a Duna Arénában.

Hajrá lányok!

 

Fotó: MVLSZ / Derencsényi István

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz