Menü

Tizenegy év után újra bajnoki arany birkózóinktól

2019. November 18
1645
Tizenegy év után újra bajnoki arany birkózóinktól

Hatalmas bravúrt értek el birkózóink azzal, hogy 2008 után ismét csapatbajnoki aranyérmet szereztek. A fiúk az összesített technikai pontokkal, 44-35-re győzték le a Vasast az NB I fináléjában.

Ahogy beharangozónkban írtuk, világbajnok birkózónk, Kiss Balázs sérülése miatt sajnos nem lehetett ott a szőnyegen szombaton, az NB I-es csapatbajnoki forduló visszavágóján, amit a BVSC-Zugló Edzőközpontjában rendeztek. Ennek ellenére ahogy szakosztályelnökünk nyilatkozta, jó eséllyel bekerülhetett a csapat a fináléba, hiszen tavasszal is megnyerték csoportjukat. Ez most sem volt másként, így készülhettek a fiúk a Vasas elleni döntőre.

Aztán a végső küzdelmek hatalmas csatát hoztak. Az odavágót a mieink nyerték 5-4-re húzóembereink, a világbajnok Korpási Bálint, a junior-világbajnok Takács István és a kadet vb ezüstérmes Papp Bertalan vezetésével. A visszavágón viszont hasonló különbséggel a Vasas diadalmaskodott, így az összesített technikai pontok döntöttek a végső győztesről. Mivel a mieink az első párharcot 26-14-re nyerték, és a második meccsen 21-18-ra kaptak ki, így összesítésben 44-35-re múlták fel ellenfelüket és 2008 után újra csapatbajnoki aranyérmet szerzett a BVSC!

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert mindenki profin dolgozott. Extra nagy bravúrt hajtottunk végre azzal, hogy sikerült megnyerni a csapatbajnokságot. Az előzetes elvárás az volt a fiúkkal szemben, hogy a döntőbe kerüljenek be, ott pedig bármi előfordulhat. Azonban amikor láttam, hogy a Vasas milyen kerettel érkezett, és a Szigetszentmiklóst viszonylag könnyedén megverte, megmondom őszintén, nem gondoltam arra, hogy a végjátékban megnyerhetjük a bajnokságot. Viszont a fiúk egésznap nagyon egységesek voltak és parádés volt a hozzáállásuk. A csapatbajnoki győzelem úgy jöhetett össze, hogy mindenki a tudásának a legjavát hozta, sőt, néha azt éreztem, hogy erőn felül teljesítettünk. Szerintem azért nyertünk, mert mi akartuk a legjobban a sikert” – árulta el szakosztályelnökünk.

A sikerben nagy szerepe volt Illés Gergely szakosztályvezetőnknek és edzőnknek is, aki hatalmas munkájával összekovácsolta a csapatot. A szőnyegen nyújtott teljesítmény mellett pedig rendezőként is jól vizsgázott a BVSC.

„A rendezéssel is elégedett vagyok, mert minden volt, aminek lennie kell egy csapatbajnoki döntőn. Katarzisok, heroikus küzdelmek, egyszer fent, másszor lent és végletekig kiélezett mérkőzéseket láthatott a közönség. Nagyon jó volt az egésznek a hangulata” – zárta értékelését Kiss Balázs.

Gratulálunk a csapatnak és köszönjük mindenkinek a munkáját, aki valamit is hozzátett ehhez a szép sikerhez!

 

Fotó: birkozoszov.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz