Tavaszi rajt a labdarúgóknál – cél az NB III!

Tavaszi rajt a labdarúgóknál – cél az NB III!

Véget ér a téli szünet labdarúgóink számára is. Az elmúlt hónapokban is keményen dolgoztak Gabala Krisztián tanítványai, akik az első helyről várhatják a BLSZ I. osztályának folytatását. A csapat célja továbbra is a feljutás kiharcolása az NB III-ba.

 

A hosszú téli szünet után ma este 7 órakor a Budafok II elleni hazai meccsel megkezdődik a tavaszi szezon. Hogy várja a csapat a rajtot?

Nagyon vártuk már, hogy elkezdődjön. Minden egyes félszezonnak megvan a maga sajátossága. Gondolok arra, hogy milyen pozícióból várja egy csapat a tavaszt. Mi szerencsés helyzetben vagyunk, mert kedvező helyről nézhetünk a tavasz elé, de ez óriási felelősséggel is jár. Fizikálisan fel kellett készíteni a csapatot és új játékosokat is be kellett építeni. Továbbá nagy hangsúlyt fektettünk a mentális felkészülésre is, mert lehet, hogy döntő pillanatokban ezen fog majd múlni.

 

Mennyire vagy elégedett a téli érkezőkkel?

Speciálisan választottuk ki őket. Próbáltunk minden meghatározó pozícióba még egy játékost találni. Egy kényszerű igazolásunk volt Pintér Nikolász személyében. Somodi Ádámot szeretnénk pótolni, akire sajnos keresztszalag-szakadás miatt nem számíthatunk. A középpályán nagyobb versenyhelyzetet szerettem volna kialakítani. Az is hozzátartozik, hogy taktikailag egy picit mást fogunk játszani a tavasz folyamán és mindenképpen szerettem volna egy olyan támadót, aki meghatározó lehet a BVSC következő időszakában.

 

Hogy készültök az első tavaszi meccsre?

A jól bevált módszerekkel, ahogy az elmúlt másfél évben is tettük. Megnéztem az ellenfelet, feltérképeztem őket. Van egy játékunk, stílusunk, amiből nem nagyon engedek. Azonban, ha olyat tapasztalok az ellenfél részéről, akkor alkalmazkodunk a helyzethez. Egyértelműen szeretnénk tovább vinni azt a támadófutballt, amit az elmúlt időszakban játszottunk. Bízom benne, hogy legalább olyan sikeresek leszünk, mint ősszel.

 

Mi kellhet majd az NB III-ba való feljutáshoz, ami a csapat legfőbb célja?

Természetesen álszentség lenne azt mondani, hogy nem foglalkozunk ezzel. Azt gondolom, hogy a kulcsa az egésznek az lesz, hogy a csapatot végig tűzben kell tartani. Tehát nem szabad egy pillanatra sem kiengednünk. Ha úgy alakul a bajnokság, akkor az utolsó fordulókban pont ezek a momentumok óriási jelentőséggel bírnak majd. Az biztos, hogy egy másik bajnokkal találkozhatunk majd a feljutásért, amelyet sorsolással kapunk, de először is odáig el kell jutni és ez most a legfontosabb.

 

Fotó: Babiczky Ákos

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay