Menü

Tapasztalatszerző kontinenstorna

2019. Július 02
1174
Tapasztalatszerző kontinenstorna

Nem csupán az Európai Játékokon szurkolhattunk BVSC-s birkózóért a hétvégén, hanem a krakkói serdülő Európa-bajnokságon is. Bodó Levente a kötöttfogásúak 62 kg-os versenyében volt érdekelt.

A fiatal birkózót komoly akadályok nehezítették a felkészülés során, de Bodó Levente kiharcolta az Eb-részvételt.

„A tavalyi évet teljesen kihagyta, mert egyszer eltört, majd repedt is a kulcscsontja. Továbbá mivel két éve kezdett el versenyezni, így még nem is olyan régóta birkózik. Viszont miután felépült, az idei év jól alakult, ráadásul szorgalmas gyerek, így megnyerte a válogatókat. Azonban megsérült közben a térde és a könyökével is bajlódott. Ez annyira nem befolyásolta a felkészülését, de azért kellemetlen volt” – nyilatkozta Illés Gergely szakosztályvezetőnk.

Sajnos a serdülő Európa-bajnokság első meccsén az ukrán Hutko technikai tussal legyőzte Illés Gergely és Nagy Bence tanítványát és mivel riválisa kiesett a folytatásban, így a mi fiúnk lemaradt a vigaszágról. Tapasztalatszerzésnek viszont nagyon hasznos volt a kontinenstorna.

„Tulajdonképpen az, hogy a válogatotthoz került. Vagy, hogy más edzőket és miliőt ismert meg, az már építő jellegű szerintem az ő számára. Sajnos az első meccse szerencsétlenül alakult, ami kicsit még a tapasztalatlanság számlájára is írható, de egy jó ukrán sráctól kapott ki. Amúgy nagyon kemény ága volt Leventének, úgyhogy egy, maximum két meccs lett volna még benne szerintem.”

Most egy kis pihenés következik Leventének, de már a héten elkezd dolgozni. Ugyanis ezen a nyáron meg kell erősödnie, hogy súlycsoportot váltson a következő szezontól. Így ez lesz a fő feladat számára.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz