Menü

Szűcs Luca újabb ezüstérme a világkupán

2019. December 09
1145
Szűcs Luca újabb ezüstérme a világkupán

Remekül szerepelt Szűcs Luca a sosnowieci junior női kard világkupán. Bódy István tanítványa a Szocsiban rendezett vk után Lengyelországban is ezüstérmet nyert.

Kellemes emlékei lehettek Szűcs Lucának Lengyelországról, hiszen áprilisban Torunban nyerte meg a kadet világbajnokságot egyéniben. Ezek a szép emlékek pedig a hétvégi junior női kard világkupa után sem változtak, amit ugyancsak Lengyelországban rendeztek. 17 éves tehetségünk november elején ezüstéremmel kezdte a szezont a korosztályban az oroszországi vk-n. Ezt az eredményét pedig meg tudta ismételni.

Sosnowiecben is magabiztosan menetelt a döntőig Luca. A legszorosabb asszója 15:11 volt ezen az úton. A nyolcaddöntőben az orosz válogatott Sorohovát, majd az olasz Fusettit is hasonló arányban győzte le sportolónk. Aztán az elődöntőben a junior vb-bronzérmes Taricco sem tudott túljárni az eszén, így a 15:9-es siker után Luca döntőbe jutott. Itt aztán hatalmas csatában végül 15:14-re kikapott az amerikaiak tehetségétől, Honor Johnsontól, de az ezüstérem nagyon szépen csillog a kiváló verseny után!

Pótz-Nagy Fanni is jól vívott, őt végül a legjobb 32 között olasz riválisa állította meg, így ő a 24. helyen zárta a junior világkupát.

Gratulálunk a lányoknak és edzőiknek!

 

Fotó: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz