Menü

Szűcs Luca ezüstérmes a junior világkupán

2019. November 03
1179
Szűcs Luca ezüstérmes a junior világkupán

Egészen a döntőig menetelt Szűcs Luca a szezon első junior világkupa állomásán Szocsiban. Kardozónkat a fináléban a házigazdák vívója állította meg, de Szűcs így is egy értékes ezüstérmet szerzett.

Szűcs Luca már az utóbbi hetek hazai versenyein jelezte, hogy jó formában van, hiszen előbb bronz-, majd aranyérmet szerzett a Magyar Kupa állomásain a juniorok között. Míg a felnőtt mezőnyben egyéniben a hatodik, a BVSC-s csapattal pedig a második helyen zárt. Ezt követően nem meglepő, hogy Szocsiban, a szezon első junior világkupáján is kiválóan szerepelt sportolónk.

A csoportkörből hibátlan teljesítménnyel, hat győzelemmel lépett tovább a junior-világbajnok kardozó. Ugyanez sikerült Pótz-Nagy Fanninak is, igaz neki 2/3-as mérleggel. Számára a legjobb 32 jelentette a végállomást, ahol 15:7-re kikapott az orosz Kljucsnyikovától, így ő a 22. helyen zárta a világkupát. Szűcs Luca viszont 15:6-ra legyőzte román riválisát, majd egy szoros asszót követően már a negyeddöntőben volt. Ott honfitársával, Nagy Valentinával találkozott, akit 15:11-re múlt felül, így Luca a három orosz kardozó mellett egyedül képviselt más nemzetet a legjobb négy között.

Az elődöntőben Szmirnova ellen 15:13-ra nyert sportolónk, majd a fináléban az a Kljucsnyikova várt rá, aki Fannit búcsúztatta. Sajnos nem sikerült revansot vennie Szűcsnek klubtársa legyőzőjén, aki 15:8-ra diadalmaskodott, így megnyerte a finálét, Luca viszont értékes ezüstérmet szerzett Szocsiban.

Gratulálunk sportolónknak!

 

Fotó: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz