Menü

Szinkronban a világgal

2018. Május 22
1911
Szinkronban a világgal

Az elmúlt hétvégén a Duna Arénában rendezték a tíz állomásból álló FINA Műúszó és Szinkronúszó Világkupa ötödik versenyét, a Budapest Opent. Az eseményen versenyzőink is részt vettek, akik három csapatszámban és két párossal képviselték klubunkat a rangos versenyen. A lányok részvétele már azért is kiemelkedő volt, mert a versenyen többnyire nemzeti válogatottak - köztük a legjobbak, az oroszok és az ukránok - szerepeltek. A szinkronúszás és a műúszás először mutatkozhatott be a világ jelenlegi elsőszámú uszodakomplexumában.

Sportolóink közül a két párosunk nagy harcot vívott az ellenfelekkel és egymással is. Végül a Szentirmai Dalma, Fodor Flóra kettős egy leheletnyivel (433 ezreddel) több pontot kapott, mint a Marx Dorottya, Belányi Bodza duó, így ők zártak a 12. helyen.

Az utolsó napon csaknem kétezer néző gyűlt össze, hogy élőben szurkolhasson a magyaroknak a csapatversenyben, melyben az oroszok szenzációs gyakorlattal lettek az elsők, a magyar válogatott pedig a negyedik helyen zárt. Fiatal csapatunk ebben a versenyben a hetedik helyen végzett.

A Műúszó Világkupa egy látványos gálával ért véget, melynek keretében először 90 utánpótláskorú ifjú adott elő a vízben egy közös kompozíciót, majd egy, az óriás kivetítőn mutatott koreográfiára együtt táncolt az összes résztvevő csapat, valamint a Duna Aréna közönsége. A gálaműsorban természetesen a mi lányaink is részt vettek.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz