Menü

„Szeretném utoljára megpróbálni, hogy én lehessek a legjobb” – interjú Cseh Lászlóval

2020. Július 01
969
„Szeretném utoljára megpróbálni, hogy én lehessek a legjobb” – interjú Cseh Lászlóval

Az olimpia elhalasztása kapcsán elgondolkodott a jövőjéről Cseh László, de úgy döntött, folytatja Tokióig a versenyzést. Az ötödik olimpiájára készülő sportolónk elárulta, hogy a motivációjával nincs gond és megmutatná még mire képes.


Mennyire kellett átalakítanod az életedet amióta újra indultak az edzések?

Szerencsére azért nekem nem jelentett akkora problémát. Kicsit talán az könnyebb, hogy egyszerűbb volt közlekedni. Továbbá az, hogy csak délelőttönként vannak edzéseink és így nyolckor kezdjük a munkát és nem hatkor. Ez mindenképpen könnyebbség, hogy reggel nem kell olyan korán kelni.

 

A következő hivatalos verseny év végén várható a tervek szerint, ami az országos bajnokság lesz. Addig, hogy zajlik a felkészülésed?

Elvileg július végére terveznek egy versenyt itthon, majd meglátjuk mi lesz belőle. A decemberi ob szerintem kicsit olyan időpontban van, ami lehet megint egy szerencsétlen időszak lesz, de ne legyen így. A felkészülés szempontjából arra kell figyelnünk, hogy nem szabad most maximálisan edzeni, hanem meg kell célozni a decemberi magyar bajnokságot. Aztán remélhetőleg tudunk majd ott versenyezni.

 

Mennyiben más számodra már a felkészülés, mint a pályafutásod elején?

Igazából szerintem nagyon fontos az, hogy próbáljuk meg azokat a gyengeségeket minél inkább felhozni, ami eddig nem volt annyira jó. Amiben pedig igazán jó vagyok, azt ráérünk később kicsit továbbfejleszteni. Most inkább a gyengepontokat kell megerősíteni.

 

Hogy telik majd a nyár, jut-e még idő a pihenésre?

Augusztus elején vagy közepén mindenképp lesz majd egy kis pihenő szerintem. Meglátjuk, hogy mennyire lehet majd elmenni nyaralni.

 

 

A tokiói ötkarikás játékok elhalasztása átalakította a felkészülési programot. Felmerült esetleg benned, hogy már túl későn lesz számodra az olimpia?

Természetesen megfordult a fejemben. Át kellett gondolni, hogy még másfél évet miként tudok megcsinálni. De aztán feleségemmel közösen megbeszéltük, hogy nekimegyünk ennek az olimpiának. Remélem, meg is lehet majd tartani.

 

Az egyik szakportál pár hete közzétett egy listát, amely szerint te vagy minden idők legjobb úszója azok között, akinek nincs olimpiai bajnoki címe. Rengeteg érmet nyertél már világversenyeken. Mi az, ami motivációt ad neked a folytatáshoz?

Még mindig azt érzem, hogy nem mutattam meg teljes egészében, hogy mire vagyok képes és még egyszer szeretném utoljára megpróbálni, hogy én lehessek a legjobb.

 

Viszont idén már nem valószínű, hogy lesz nagy versenyetek, mivel mindent elhalasztottak. Az edzéseken kell motiválni téged?

Nem feltétlen, mert szerencsére a motivációmmal nincs baj. Az is jó, hogy délutánonként nincs edzés és így picikét szabadabb vagyok és könnyebben tudom én is beosztani az időmet. Úgyhogy ez az időszak kicsit eltér a megszokottól.

 

Fotók: Láng Péter / BVSC

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz