Menü

„Szerencsés edző vagyok” – interjú Szlovák Enikővel

2020. Április 07
1608
„Szerencsés edző vagyok” – interjú Szlovák Enikővel

Kézilabda együtteseinket bemutató sorozatunkat az U11-es fiúcsapattal folytatjuk. A tehetséges korosztály edzője, Szlovák Enikő elárulta, hogy jó alapképességű együttest irányíthat és az is kiderült, hogy edzenek a jelenlegi körülmények között.

 

Mióta dolgozol edzőként?

A BVSC kézilabda szakosztályánál 4 éve végzek edzői munkát. A Testnevelési Egyetemen jelenleg is tanulok. E mellett teremkézilabdában az U11-es fiúcsapat edzője vagyok, míg homokon az ifi fiúkat, néha pedig a lányokat szoktam edzeni nyaranta, levezetésképpen.

 

Milyennek látod az U11-es fiú csapattal a közös munkát?

Három éve vagyok az edzőjük. Nagyon örülök hogy 7-8 éves koruk óta én viszem ezeket a fiúkat és végig kísérhetem, valamint aktív részese lehetek a fejlődésüknek. Szerencsés edző vagyok, mert a csapat legtöbb játékosa jó alapképességű, sportokhoz jó genetikájú fiúkból áll. Ami szintén nem utolsó szempont, hogy jó tanuló, okos gyerekeket tudhatok magam mellett. A csapat jelenleg 13 főből áll. Számomra ez egy nagyon optimális létszám, tudok haladni egyszerre az anyagban az egész csapattal, valamint majdnem minden posztra van két játékosom a mérkőzéseken.

 

Az együttes melyik bajnokságban szerepel?

A csapatom jelenleg az MKSZ által szervezett gyermekbajnokságban játszik, U11-es korosztályban. Tudni kell, hogy itt eredményszámolás van, de a csapatokat nem rangsorolják, nincs tabella. Az őszi szezonban elégedett voltam a fiúk teljesítményével, majdnem minden hétvégén volt egy győzelmük és volt egy vereségük, így az erős középmezőnybe raknám őket.  Fantasztikus kapusaink vannak, szerintem akár a Fradi is megirigyelheti őket!

 

Mik a jövőbeli céljaid ezzel a korosztállyal?

Tisztában vagyok vele, hogy sokkal jobban játszanak, mint amit néha az eredményjelző mutat, csak még hajlamosak túlizgulni magukat egy meccs előtt, ami rontja a teljesítményüket. A tavaszi bajnokságban a pszichés célom pont a mérkőzés előtti izgalom átfordítása lett volna pozitív drukká, valamint az önbizalom növelése, hogy végre el is higgyék, hogy ügyesek és hatalmas önbizalommal mehessenek ki a pályára. További célom a védekezést egységessebbé tenni és az, hogy szokják meg egymás segítését főleg a belső posztokon, hogy inkább a támadó csapat szélsőjének kelljen befejezni a lövést.  Támadásban a fő célom a beállós játék fejlesztése, a beálló észrevétele, megtalálása, beállós mozgások megtanítása. Továbbá hosszú távú céljaim közé tartozik az indítás általi gyors gólszerzés, ennek az alapjait már elkezdtük tanulni. További célom hogy U14-es korukban a felsőházakban játszhassanak a gyerekek.

 

A jelenlegi körülmények között hogyan zajlanak nálatok az edzések?

Továbbra is folytatom velük az edzéseket, a szülők segítségével. Heti háromszor küldök nekik egy videó anyagot, amit én állítok össze és forgatok le, amit mindenki el szokott végezni. Ezekről kapok is videórészletet a szülőktől. Ezen kívül heti egyszer videochat formájában kommunikálunk. Ezt is ugyanolyan fontosnak tartom, mint a fizikai edzést, hisz a kommunikáció a pályán vagy az öltözőben a csapatsportok fontos része!

 

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz