Menü

Szenzációs országos csúccsal negyedik lett az Eb-n Németh

2021. Május 19
513
Szenzációs országos csúccsal negyedik lett az Eb-n Németh

Remekül zárult az Európa-bajnokság harmadik napja úszóink számára. Németh Nándor lett az első magyar, aki áttörte a 48 másodperces határt 100 méter gyorson és csak egy tizeddel maradt le a dobogóról! Cseh László pedig 200 vegyesen lett döntős.

Nagyon vártuk a férfi 100 méteres gyorsúszás fináléját a Duna Arénában rendezett úszó Európa-bajnokságon, ahol Német Nándor volt érdekelt. A 21 éves versenyző 47.84 másodperccel csapott a célba, ezzel 16 századot faragott Milák Kristóf 48.00-as rekordjából.

Németh – aki hosszú ideje álmodott arról, hogy első magyarként töri át a 48 másodperces határt – jól rajtolt, de csak a hetedik helyen fordult az erősségének számító második hosszra. Végül hatalmas hajrával – a teljes mezőnyben a legerősebb második ötvennel – jött fel és még az éremszerzésre is volt esélye, de a dobogóról egy tizeddel lemaradt és negyedik lett.

Az M4 Sportnak a fiatal versenyző elmondta, nagyon örül, és bízik benne, hogy mostantól könnyebb lesz ilyen időket úsznia, hiszen végre tudja, milyen érzés 48 másodpercen belül lenni. Hozzátette, természetesen jó lett volna a bronzérem, de egyáltalán nem lehet elégedetlen. Megjegyezte, sikerének egyik titka az volt, hogy fokozatosan rakta össze az úszását, egyre gyorsabb tempót diktálva.

A számot az orosz Kliment Kolesznyikov nyerte, aki 50 méter háton már két világcsúcsot úszott a Duna Arénában.

Ezzel még nem ért véget a nap számunkra, hiszen Cseh László a hetedik legjobb idővel jutott be a 200 vegyes csütörtöki fináléjába. 100 méter férfi háton pedig két sportolónk is érdekelt volt, végül Kovács Benedek a 12., Bohus Richárd pedig a 13. helyen zárt.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

Fotó: MÚSZ / Kovács Anikó

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz