Menü

Sporttörténelmi siker

2018. Január 22
1441
Sporttörténelmi siker

Korábban még sosem fordult elő, hogy magyar kerékpáros nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket érjen el, ám Lovassy Krisztiánnak köszönhetően ez a megállapítás lassan idejétmúlt lesz.

Versenyzőnk ugyanis hétről hétre elkápráztat mindenkit. Az októberi berlini pályakerékpáros Európa-bajnokságon sporttörténelmi tettet végrehajtva első magyar kerékpárosként állhatott fel a dobogóra, az elmúlt hétvégén pedig újabb sporttörténelmi sikert ért el azzal, hogy a minszki világkupán a 15 km-es 60 körös scratch számban elért helyezésével első magyar bringásként világkupa sorozatot nyert. Az ötfordulós világkupasorozatban három európai állomáson rendezték meg ezt a versenyszámot, melyeken Krisztián 665 pontot gyűjtött. Ezzel 10 ponttal megelőzte a walesi Mould-ot és 35-tel a portugál Oliveira-t.

Versenyzőnk a következő hetekben Mallorca-n edzőtáborozhat majd, ahol ideális körülmények között készülhet a február végi hollandiai pályakerékpáros világbajnokságra. Ez utóbbi versenyen Krisztián nem csak scratch-ben, hanem pontversenyben is rajthoz állhat a jelenlegi számítások szerint, melyről biztosat február 10. után tudunk majd. Ebben a versenyszámban a világkupa összetettjét a szintén előkelő kilencedik helyen zárta. A világranglistán Krisztián scratch versenyszámban 836 versenyző közül a 4. helyen, míg pontversenyben 912 versenyző közül az 5. helyen áll.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz