Menü

Sportolóinkat köszöntötték

2016. December 15
1723
Sportolóinkat köszöntötték

A zuglói önkormányzat minden év decemberében megrendezi a Sportolók Karácsonyát, mely eseményen az évben legeredményesebb sportolókat is köszönteni szokták.

Az idei esztendő az olimpiáról szólt, így nem csoda, hogy a december 14-i ünnepségen is elsősorban a riói szereplés volt a téma. Az önkormányzat részéről Karácsony Gergely polgármester köszöntötte a meghívottakat, akikkel Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, klubunk elnöke is megosztotta gondolatait.

- Egy ilyen ünnep elsősorban a számvetésről szól, idén pedig sok eredményre lehetünk büszkék. Ugyanakkor egy ilyen rendezvény már az előttünk álló időszakra is felkészülést jelent. Jövőre ugyanis nagy feladatok várnak ránk, elég csak a Budapesten rendezendő vizes világbajnokságot említeni, amely a világ harmadik legnézettebb sporteseménye, s amely eseménynek nagy szerepe lehet abban is, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kinek ítéli majd a 2024-es olimpiai rendezés jogát.

A december 14-i ünnepségre klubunk több versenyzője is meghívást kapott.  A fiatal zuglói sportolók között díjazták egyesületünk kadet Európa-bajnok párbajtőrvívóját, Andrásfi Tibor Árpádot. A Rióban járt paralimpikonok között köszöntötték bronzérmes asztaliteniszezőnket, Pálos Pétert, míg az olimpikonok jutalmazásakor Bernek Péternek, Kiss Balázsnak és Papp Márknak is gratuláltak. De maradt képviselőnk az olimpia hőseinek köszöntésekor is: Takács Orsolyát és Illés Annát a Rióban elért negyedik helyezésük (női vízilabda-válogatott) miatt jutalmazták. A rendezvényen a Rióban kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella, és klubunk bronzérmes parasportolója, Pálos Péter a Zugló Sportjáért emlékserleget is átvehették.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz