Menü

„Sokkal motiváltabb vagyok” – interjú Bernek Péterrel

2020. Június 18
960
„Sokkal motiváltabb vagyok” – interjú Bernek Péterrel

Bár Bernek Péterrel általában az úszásról szoktunk beszélgetni, de ezúttal egy másik téma került előtérbe. Ugyanis vasárnap adta hírül feleségével, Mutina Ágnessel, hogy bővül a család. Természetesen a babavárás mellett az olimpia is szóba került.

 

Először is gratulálok nektek a bővülő családhoz. Mennyire számítottatok a hírre?

Január óta már próbálkoztunk. Úgy voltunk vele, hogy akkor majd olimpia után fog megszületni. Aztán kiderült, hogy az olimpia elmarad, a gyerek viszont jön, viszont nagyon örültünk neki. Ugyanis éppen amikor elkezdtünk arról beszélgetni, hogy kicsit lehet még várnunk kellene, akkor abban a hónapban fogant meg.

 

Miként értesültél róla, hogy apa leszel?

Együtt néztük meg a tesztet, de már előtte sejtettem, hogy babánk lesz. Ugyanis előfordult, hogy ültem a kanapén és tv-t néztem, amikor Ági jött le a lépcsőn és csak úgy leordította a fejem valamiért. Ekkor már sejtettem, hogy ez miért van.

 

Hogyan készülsz az apaságra, mennyire befolyásolja az olimpiai felkészülésedet?

Szerintem ez jól összehangolható, hiszen sok olyan úszó van, akinek van gyereke, úgyhogy ez nálunk sem jelent majd gondot. Sőt, jól is hatott a felkészülésemre az a hír, hogy gyereket várunk, mert érzem magamon, hogy sokkal motiváltabb vagyok. Bár úgy gondolom, hogy amúgysem kellett soha noszogatni, de most különösen is lelkes vagyok. Jelenleg szinten tartó edzéseink vannak, mert jelen állás szerint legközelebb decemberben lesz versenyünk. Augusztusban kapunk még egy kis szünetet, aztán utána indul be az igazi kemény munka.

 

 

Édesanyáknál láthattuk már olimpiákon, hogy szülés után még jobb eredményt érnek el. Szerinted apukaként is lehet hasonló hatása a gyerekvállalásnak?

Úgy gondolom, hogy nekem is nagy pluszerőt ad majd, hogy már apukaként lehetek ott Tokióban. Természetesen nálunk azok az élettani hatások nem lesznek meg, mint a nőknél szülés után, de lehetséges, hogy az apává válás miatt sikerül majd egy jobb eredmény. Kíváncsi vagyok, hogyan hat majd rám.

 

A közvetlen olimpiai felkészülést mennyire befolyásolhatja a baba érkezése?

Megbeszéltük Ágival, hogy ha majd úgy alakul a programunk, ahogy szokott, akkor elmegyek külföldi edzőtáborba, hiszen fontos az olimpia. Ekkor majd el tud addig menni a szüleihez és ők vagy édesanyám segítenek majd neki.

 

Az is szóba került már esetleg, hogy valamikor 2040 tájékán a Bernek-család újabb tagja lesz majd úszóként olimpikon?

Én nem ragaszkodom hozzá, hogy úszó legyen, de ha majd ezt szeretné csinálni, akkor támogatom. Azt fontosnak tartom, hogy tanuljon meg úszni, illetve 15-16 éves koráig sportoljon valamit, aztán a továbbiakat majd ő eldönti.

 

Fotók: Facebook / Bernek Péter

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz