Menü

Sikeres évkezdés úszóinktól

2021. Február 03
635
Sikeres évkezdés úszóinktól

Bár az úszók első idei megmérettetésén a versenyterhelésen volt a hangsúly, az edzők nem panaszkodhatnak az eredmények miatt sem, hiszen a BVSC-Zugló vihette haza a csapatverseny első helyéért járó kupát és vándorserleget Kecskemétről!

Az idei évet Kecskeméten nyitották úszóink, ahol közel 100 versenyzőnk állt rajthoz a X. Aranyhomok Kupán. A felkészülési időszaknak megfelelően mindenki sok számban indult el. Erre azért is volt szükség, hogy kellő versenyterhelést kapjanak sportolóink, azonban több szép idő és egyéni csúcs is született a részükről.

Az erős és népes csapatunknak köszönhetően pedig 2019 után ismét sikerült elhódítani a csapatverseny első helyezettjének járó kupát és vándorserleget. A versenyen egy híján 100, azaz 99 érmet szereztünk. Ebből 37 aranyat, 34 ezüstöt és 28 bronzot gyűjtöttek be sportolóink. A versenyen összesen 235 pontszerző helyezésünk volt, és majdnem kétszer annyi pontunk lett, mint a második helyezett csapatnak.

Mindezek mellett egyéni különdíjban is több versenyzőnk részesült korosztályában: Rudits Balázs (2012), Papp Benett (2011), Boros Tamara (2010), Kovács Botond (2007), Bohus Richárd (1993).

Gratulálunk sportolóinknak!

 

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz