Sikeres államvizsga után újra a szőnyegen

Sikeres államvizsga után újra a szőnyegen

Hétfőn sikeres államvizsga, kedden utazás Minszkbe, szombaton pedig már verseny az Európai Játékokon. Kiss Balázsnak sűrű hete volt, akiért a kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos versenyében szoríthatunk majd.

 

Izgalmas felkészülésen vagy túl. Milyen érzésekkel várod az Európai Játékokat?

Eléggé kemény időszakon mentem keresztül. Felkészülés a záróvizsgára, illetve az azt megelőző vizsgákra, továbbá az Európai Játékokra. Ráadásul sérülésekkel és betegséggel is küszködtem, úgyhogy volt mostanában feladat bőven. Azért az, hogy ilyen szépen sikerült az államvizsga, az nagy megkönnyebbülést jelent nekem, így már csak a versenyre tudok koncentrálni.

A budapesti világbajnokság óta ez lesz az első nagy világesemény, amelyen szőnyegre lépsz. Mennyire várod már a versenyzést?

Nagyon várom. Négy éve nem volt lehetőségünk kimenni és nagyon bánom, hogy nem mentünk akkor az első Európai Játékokra, mert túl azon, hogy egy kiváló verseny volt akkor is – és most is rendkívül erős a mezőny –, nagyon jól szolgálja a felkészülésünket a kvalifikációs világbajnokságra, ami majd szeptemberben lesz. Továbbá nagyon szomorú lettem volna, ha a pályafutásomban nem szerepel egy Európai Játékokon való indulás, úgyhogy örülök, hogy ez most megadatott.

Milyen eredménnyel lennél elégedett?

Igazából a felkészülésnek a mostani szakaszában, illetve azzal, hogy több sérülésem is volt, nem azt mondom, hogy a tisztes helytállás a cél, de mondjuk már egy pontszerző helynek örülnék. Elégedett viszont egy éremmel lennék, de az elsődleges célom, hogy ami bennem van, azt maximálisan kihozzam magamból. Ha kettő meccset tudnék nyerni, akkor már biztos pontszerző lennék.

 

Balázs programja az Európai Játékokon:

06.29. 10:00-12:30 Birkózás, kötöttfogás 97 kg, selejtezők, negyeddöntők

Selejtező: Kiss Balázs–Mihajil Kajala (szerb)

06.29. 17:00-18:00 Birkózás, kötöttfogás 97 kg, elődöntők

 

Fotó: Kiss Balázs Hivatalos Facebook-oldala

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay