Menü

Sajtóközlemény 2016.09.29.

2016. Szeptember 30
1715
Sajtóközlemény 2016.09.29.

Klasszisokkal erősít a BVSC-Zugló úszócsapata. VERRASZTÓ DÁVID, VERRASZTÓ EVELYN ÉS BICZÓ BENCE IS A SZŐNYI ÚTRA IGAZOLT.

Három tehetség érkezését jelentette be mai sajtótájékoztatóján a BVSC-Zugló vezetése: szeptember 29-től Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn és Biczó Bence is a klub színeiben folytatja pályafutását.

Az elmúlt évek szakmai és infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően nem csak az úszásoktatásban részt vevő gyerekek száma emelkedett 20 százalékkal a klubnál, hanem az élsportolók körében is még népszerűbbé vált a BVSC-Zugló. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a mai nappal három klasszis úszó is a Szőnyi útra igazolt: Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn és Biczó Bence a vasutas klubnál folytatja felkészülését.

Verrasztó Dávid világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok úszó korábbi edzőjével, Molnár Ákossal folytatja a munkát, Verrasztó Evelyn kétszeres Európa-bajnok és Biczó Bence kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló pedig a BVSC-Zugló vezetőedzőjének, Nagy Péternek az irányításával készül a soron következő versenyekre.

Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke a bejelentést követően elmondta: „mind élversenyzőink, mind pedig utánpótlásunk számára komoly motivációt jelent az a tény, hogy a jövőben olyan kiváló úszók mellett edzhetnek majd, mint Evelyn, Dávid és Bence. A már hosszabb ideje nálunk versenyző sportolók és az új igazolások révén egy bombaerős úszócsapat alakult a Szőnyi úti uszodában.”

A három érkező egy már eddig is komoly sikereket elért szakosztályban folytatja munkáját. A BVSC-Zugló a riói olimpián két úszóval is képviseltette magát, Bernek Péter 400 és 200 méteres gyorsúszásban és a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként, Papp Márk pedig a nyílt vízi úszásban vett részt az ötkarikás játékokon.

Alig három éve még a csődtől kellett megmenteni a klubot, de azóta folyamatosan zajlanak a fejlesztések. Tavaly adták át az 569 millió forintból épített új uszodaépületet, melynek 25 méteres edző-, illetve az úszásoktatást segítő tanmedencéje 21. századi körülményeket teremt az itt sportolóknak. Befejezésével 1100 négyzetméterrel nőtt a teljes uszoda-terület, és 500 négyzetméterrel a vízfelület. A „régi” uszoda teljes körű modernizációja, valamint az új szárny kialakítása mindösszesen 1 milliárd 130 millió forintba került, melynek 70 százalékát a látvány-csapatsportok támogatása (TAO), a 30 százalékos önrészét pedig Zugló önkormányzata biztosította. De a fejlesztések ezzel nem álltak meg: jelenleg is folyamatban van az új kültéri, 50 méteres, 8 pályás, fedhető medence építése.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz