Menü

Röplabdázóink érmekért utaznak Ausztriába

2019. Június 20
1319
Röplabdázóink érmekért utaznak Ausztriába

Egy igazi miniolimpiát rendeznek péntektől vasárnapig Klagenfurtban. A United World Games-en 7 csapattal és 52 játékossal képviseli klubunkat szakosztályunk, akikért 4 korosztályban szurkolhatunk majd.

Mondhatnánk azt is, hogy pár napra Ausztriába költözik az olimpia, hiszen a United World Games-re a világ minden tájáról, 15 sportágban érkeznek sportolók. U10-től U19-es korosztályig összesen 12 ezer fiatal vesz részt Európa egyik legnagyobb sportrendezvényén.

A legnépesebb mezőny idén is a röplabdázóknál lesz, ahol sportolóink is érdekeltek, akik már csütörtökön elutaznak Ausztriába. Szakosztályunk U13, U15 és U19-es korosztályokban két csapattal vesz részt a világversenyen, továbbá U11-ben is lesz kikért szurkolnunk majd.

„A pénteki megnyitó teljesen olyan, mint egy olimpián. Az összes induló részt vesz rajta. Felvonulunk zászlókkal, mi is be szoktunk öltözni piros-fehér-zöldbe. A tavalyi évben nagyon szép eredményeket értünk el ezen a versenyen. Ez egy kicsit már évzáró esemény is számunkra a teremröplabdában, de nagy reményekkel utazunk Ausztriába. Bízunk benne, hogy minden korosztályunkban az érmekért küzdhetünk majd” – árulta el még az elutazás előtt Péter Krisztina szakosztályvezető.

Pénteken három mérkőzés, majd továbbjutás esetén, szombaton további találkozók várnak a csapatokra. A helyosztókat vasárnap rendezik.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz