Menü

Remek eredmények az uszodából – 2. napi összefoglaló

2021. Július 25
363
Remek eredmények az uszodából – 2. napi összefoglaló

Németh Nándor 200 méter gyorson egyéni csúccsal jutott be a középdöntőbe, míg Bohus Richárddal együtt a 4x100-as gyorsváltóval döntőzhetnek majd a férfi csapattal hétfőn. Burián Kata pedig csupán három századdal maradt le 100 háton a továbbjutásról!

A reggel még nem indult jól, hiszen ahogy olimpiai élő eseménykövetésünkben is beszámoltunk róla, magyar idő szerint hajnalban a férfi vízilabda-válogatott szoros meccsen 10-9-re kikapott Görögországtól. A csapat Pásztor Mátyással a soraiban sok helyzetet kihagyott, ami megbosszulta magát. Ennek ellenére javításra bőven lesz még lehetősége Märcz Tamás együttesének. Rögtön kedden a házigazdák következnek a tokiói olimpián.

 

 

Az úszók viszont örülhettek, hiszen tovább folytatták jó szereplésüket. Bernek Péter tegnapi egyéni csúcsát követően Burián Katalin is csak kevéssel, mindössze hat századdal maradt el legjobbjától 100 méter háton. Bár ez neki csak bemelegítőszám a 200 hát előtt, így is az előkelő 18. helyen zárt 1:00,07-es idejével és három század hiányzott csak a továbbjutáshoz!

„Első úszásra ez nagyon jó volt, sajnálom, hogy három századon múlt a továbbjutás. A szélen nehéz versenyezni, talán a belső pályán még jobb is lehetett volna, ráadásul a benyúlást is elrontottam. Én a kétszázra készülök, ez pedig elég biztató volt felvezetésnek” – nyilatkozta Burián a szövetség honlapjának.

 

 

Németh Nándor 200 méter gyorson debütált élete első olimpiáján és nem illetődött meg, hiszen egyéni csúcsot úszva a 12. helyen jutott tovább gyengébbik számában, hiszen tőle 100 méteren várhatunk kimelkedőbb eredményt. Ráadásul ma még várt rá a 4x100 méteres férfi gyorsváltó is Bohus Richárddal, Milák Kristóffal és Szabó Szebasztiánnal.

Ricsi egyéniben előtte még elindult 100 háton, ahol végül kizárták előfutamából, de nem is erőltette meg magát, hiszen alig félórával utána a váltóval szerették volna kiharcolni a döntőbe jutást és úgy tűnt inkább arra tartalékolt. Ez pedig sikerült is nekik! Féltávnál sportolónk a hatodik helyen vette át a váltót Szabótól, de amikor Némethnek átadta a stafétát, már csak 1 századdal voltak a harmadik ausztrálok mögött. Végül Nándiban maradt még tartalék a 200 gyors után, mivel sikerült behoznia futamában a harmadik legjobb idővel a csapatot, amely végül hatodikként jutott be a magyar idő szerint hétfőn 5 óra 5 perckor kezdődő fináléba!

„A kétszáznak az elejében még van, azt gondolom, holnap tudok egy kicsivel jobbat jönni, és meglátjuk, az mire lesz elég. Lesz ugyanennyi időm levezetni, mint ma is, szerintem elég jól sikerült a száz most is, egyedül a célbaérés volt rettenetes, szerencse, hogy nem jött utánam senki, mert annyira rosszul jött ki, hogy szerintem hamarabb rajtolt volna. Holnap jobban kell odaérnem a falhoz, akkor lehet 47.2, a többiek is javulnak, szóval bármi megtörténhet” – összegzett Németh a nap végén.

 

 

„Szerintem ma mindenki beletette, amit bele kellett a továbbjutáshoz. Már kifelé jövet beszéltük, hogy szólunk Csaba bának, kicsit megbolygatjuk ezt a felállást, mert akkor még hatékonyabb lehet az egész. Kristóf is tud ennél jobbat, Szebi nem kergeti a kamerát, nekem már nincs a hát előtte, és csak erre figyelek, Nándi pedig hozza ugyanezt, akkor azt gondolom, rendben leszünk” – tette hozzá Bohus.

Gratulálunk sportolóinknak!

 

Fotók: MTI / Illyés Tibor; Magyar Úszó Szövetség / Derencsényi István

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz