Menü

Rajtol az úszó országos bajnokság!

2020. December 08
620
Rajtol az úszó országos bajnokság!

Keddtől szombatig Kaposváron rendezik az úszók országos bajnokságát, amely egy jó lehetőség lesz, hogy az edzések monotonitását egy komolyabb versennyel megszakítsák sportolóink. Ezúttal edzőinket kérdeztük, hogy mit várnak a tanítványoktól.

Egészen decemberig kellett várniuk az úszóknak a fő versenyükre a jelenlegi helyzetben. Természetesen ők sem így képzelték el ezt az évet, de most itt a lehetőség, hogy a keddtől szombatig tartó kaposvári országos bajnokságon lemérjék, hogy hol tartanak. Rögtön az első napon Bohus Richárdért (100 m hát), Burián Katalinért (100 m hát) és Cseh Lászlóért (200 m pillangó) szoríthatunk az olimpiai számokban. Mivel idén nem rendeznek pontversenyt, így jobban lehet koncentrálni az egyéni számokra. Edzőinket kérdeztük, hogy mit várnak tanítványaiktól.

„Mivel az előfutamok délután vannak, ahogy az olimpián is lesz majd, így azt tervezzük, hogy délután és délelőtt is megpróbálunk maximumot úszni. Ezt kell gyakorolnunk, hogy már az előfutamok során jól teljesítsünk, mert ha az olimpián az nem megy jól, akkor nem úszunk középdöntőt vagy döntőt sem. Tehát tudni kell kétszer is nagyon jó eredményt elérni rövid időn belül. Ezt most van időnk tét nélkül gyakorolni decemberben, aztán március végén az utolsó kvalifikációs országos bajnokságon ez már teljesen élesbe fog menni” – árulta el Bernek Péter és Bohus Richárd edzője, Nagy Péter.

Bernek 200 méter háton és 400 méter vegyesen célozza meg az olimpiát, míg Bohus 100 háton bizonyítana. Plagányi Zsolt tanítványai közül Burián Katalin a 200 mellett 100 háton is szeretne szintidőt úszni, Németh Nándor 100 és 200 gyorson alkotna nagyot, míg az ötödik olimpiájára készülő Cseh László 100, 200 pillangón, valamint 200 vegyesen is elindul az ob-n.

„Katának a 200 hát a fő száma, Nándinak különösen a 100 és 200 gyors lesz érdekes. Laci pedig a pillangók mellett legfőképp a 200 vegyesre koncentrál majd. Szerintem nem sikerült rosszul a felkészülésünk. Ha hozzák azt, amit tudnak, akkor elég jó eredmények várhatók. Vannak komoly terveink is ezen az ob-n. Ezt követően 11 héttel következik a sorsdöntő ob, tehát nem mindegy, hogy milyen állapotban vagyunk most és milyen eredményeket teszünk le. Lehet A-szintet is úszni, tehát van értelme küzdeni” – nyilatkozta Plagányi Zsolt honlapunknak.

A délutáni előfutamokat a Magyar Úszó Szövetség youtube-csatornája 17 órától élőben közvetíti, míg a délelőtti döntőket és középdöntőket az M4 Sport tűzi műsorára 9 óra 30 perctől.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak!

 

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz