Menü

Rajt a világbajnokságon

2019. Július 13
1463
Rajt a világbajnokságon

Magyar idő szerint 5 óra 30 perckor megkezdődik női vízilabda-válogatottunk számára is a vizes világbajnokság Dél-Koreában. Lányaink éppen a házigazdák ellen kezdik meg szereplésüket Kvangdzsuban.

Bár a pénteki hivatalos megnyitóval, illetve több sportág versenyszámaival – köztük a világbajnokság első aranyérmét szerző nyílt vízi úszó, Rasovszky Kristóf aranyérmével, akinek ezúton is gratulálunk –, már megkezdődött a kvangdzsui vizes világbajnokság, a vízilabdázók számára a vasárnap lesz az első versenynap. Női válogatottunk, ha nem is elsőként, de az elsők között ugrik medencébe, méghozzá a házigazda dél-koreaiak ellen. Bíró Attila tanítványai a vb előtt Japánban készültek pár napot, hogy onnan érkezzenek a torna helyszínére.

„Nagyon jó a sportolói falu, apartmanokban kaptunk helyet, így még közelebb vagyunk egymáshoz. Az egyikben hatan, a másikban heten lakunk, kétágyas szobákban, van egy közös nappalink, amikben jókat lehet majd kártyázni. A falut még nem jártuk be, csak az étkezőben voltunk, de az is közel van. Az uszoda is csak tíz perc busszal” – nyilatkozta Leimeter Dóra a körülményekről a Nemzeti Sport Online helyszíni tudósítójának.

Bal kezes játékosunk mellett Gyöngyössy Anikó és Illés Anna is a BVSC-ből került be a válogatottba, amely a dél-koreaiak elleni nyitány után kedden Kanadával, csütörtökön pedig Oroszországgal találkozik majd a csoportkörben. Utóbbi két válogatottról friss emlékeink vannak, hiszen a budapesti Világliga Szuperdöntőben is egy kvartettben szerepeltünk velük. Akkor az észak-amerikaiakat 16-14-re legyőzték a lányok, az oroszoktól viszont 14-9-re kikaptak.

A világbajnokság győztese az aranyérem mellé tokiói kvótát is kap.

Sok sikert kívánunk a csapatnak! Hajrá magyarok!

 


A női válogatott vb-kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

 

A magyar csapat programja (itthoni idő szerint)

 

Július 14., vasárnap

5.30: Magyarország–Dél-Korea

Július 16., kedd

2.50: Kanada–Magyarország

Július 18., csütörtök

13.30: Magyarország–Oroszország

 

A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.


Fotók: MVLSZ / vizipolo.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz