Menü

Pusztai Liza legjobb magyarként a hatodik

2021. November 13
178
Pusztai Liza legjobb magyarként a hatodik

Ahogy beszámoltunk róla, két sportolónk is a főtáblán szerepelt az orleans-i női kard Grand Prix-n szombaton. Szűcs Luca végül a legjobb 64 között búcsúzott, Pusztai Liza viszont csupán egy hajszálra volt az éremtől, végül legjobb magyarként hatodik lett.

Az olimpiai negyedik helyezett Márton Annának a térdműtétje után még várnia kell a visszatérésre, a tokiói játékok utáni első nemzetközi viadalon azonban így is két kardozónk volt ott az orleans-i Grand Prix főtábláján. Szűcs Luca a selejtezőből kvalifikálta magát a legjobb 64 közé, ahol aztán nagy csatában kapott ki 15:13-ra az ukrán Bakasztovától.

Az olimpia után edzőt váltott Pusztai Liza, így sportolónk felkészülését Ravasz Etele irányítja már. A páros első nemzetközi versenye jól sikerült. Ifjúsági olimpiai bajnokunk sorozatban azeri (15:8), orosz (15:12) és francia (15:10) riválisát is legyőzte, így eljutott a negyeddöntőig, ahol a görög Georgiadu sem tűnt legyőzhetetlen ellenfélnek. A szünetet követően 9:5-re vezetett Liza, innen azonban ellenfele fordított és 15:13-ra megnyerte az asszót. Fiatal tehetségünk így is remekül kezdte a következő olimpiai ciklust ezzel a hatodik hellyel, amely egyébként a magyar csapat legjobb eredménye volt a francia versenyen.

„Három hete kezdtem tulajdonképpen a vívást, úgyhogy egy GP hatodik hellyel tulajdonképpen elégedett lehetnék. És lehet, hogy holnap már az is leszek, vagy most is az lettem volna, ha nincs ekkora lehetőségem a négy közé jutásra. Úgy érzem, addig egész nap jól, összeszedetten ment a vívás, kár, hogy a végét kicsit elkapkodtam. Az volt bennem, hogy most már mindjárt összejön az érmes helyezés, lehet, hogy ezért siettem el… Majd legközelebb, de addig is jöhet a következő fontos állomás, a decemberi országos bajnokság” – nyilatkozta Pusztai a szövetség honlapjának.

Gratulálunk sportolóiknak és edzőiknek!

 

Fotó: hunfencing.hu

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz